Domov / Lokalno / VSE BOLJ PRILJUBLJENA SPLETNA IVANKA

VSE BOLJ PRILJUBLJENA SPLETNA IVANKA

Minulo leto je bila spletna stran naše občine glede obiskanosti najbolj obiskana v zadnjih štirih letih. Če smo leta 2013 zabeležili mesečno v povprečju 3.800 obiskov 1.750 različnih obiskovalcev, smo leta 2014 v povprečju mesečno zabeležili povprečno 21.774 obiskov kar 6.999 različnih obiskovalcev. Lani je spletna stran zabeležila v povprečju 24.048 obiskov 8.475 različnih obiskovalcev. Spletna stran je imela v celem lanskem letu 288.578 obiskov 101.701 različnih obiskovalcev. Vsi skupaj so “povzročili” kar za za 399 GB spletnega podatkovnega prometa.

Najbolj obiskan lanski mesec na spletni strani je bil december s 30.247 obiski, marec pa je bil mesec z zabeleženimi največ (10.603) različnimi obiskovalci. Takrat poteka tradicionalni turistični dogodek Pohod po Jurčičevi poti in številni pohodniki iz Slovenije iščejo informacije tudi na naši spletni strani.

Pomemben je tudi podatek, koliko podatkovnega prometa so ustvarili obiskovalci spletne strani. V letu 2014 je bilo na mesec pretočenih v povprečju 23 GB podatkov, lansko leto pa v povprečju 33,25 GB mesečno. Izstopata lanski september in oktober z 48 in skoraj 53 GB prenosov. Razloge je treba poiskati v aktualnih vsebinah spletne strani – v razpisni dokumentaciji, predstavitveni video posnetki …

Najbolj obiskane in zaželene so naslednje podstrani (podatki so povprečna mesečna obiskanost):

– Aktualne novice – 18.057 ogledov mesečno
– Stik z občino – 1055 ogledov mesečno
– Namig za premik s koledarjem prireditev v občini – 613 ogledov mesečno
– Seje občinskega sveta – 523 ogledov mesečno
– E-vložišče – 514 ogledov
– Grafični del OPN – 460 ogledov
– O Ivančni Gorici – 323 ogledov
– Turizem – 294 ogledov
– Krajevne skupnosti – 274 ogledov
– E-občina – 216 ogledov

Vse druge podstrani beležijo pod 200 ogledov mesečno, vendar to ne pomeni, da so manj pomembne. Moramo vedeti, da spletna stran občine trenutno vsebuje 171 aktivnih vsebinskih podstrani.

Največkrat uporabljen obrazec na spletni strani je obrazec Obvestite nas o vašem dogodku – v lanskem letu ste občani in organizatorji vpisali 68 dogodkov, z županom je prek obrazca vzpostavilo stik 12 občanov, z občinsko upravo pa 36 občanov. Prek spletne strani Klasje ste občani poslali 164 prispevkov s fotografijami. Tudi digitalne različice Klasja so zanimive za branje – najbolj iskano (internetno) je bilo januarsko Klasje, kar 1.432 krat, julijsko pa 831 krat.

Novosti:
Številni ste že opazili nove vsebine in servisne informacije na občinski spletni strani. Poleg objav osmrtnic smo na spletni strani objavili tudi obrazec za sporočanje napak v delovanju javne razsvetljave, prek katerega že poročate o težavah v delovanju v svojih krajih. Občinski časopis Klasje izhaja enkrat mesečno, za vse, ki si želijo v svoje (elektronske) poštne predale prejemati novice in obvestila pogosteje, pa dvakrat mesečno pošljemo tako imenovane Prijetno domače občinske elektronske novice, ki jih trenutno prejema 881 posameznikov. Vsi, ki bi jih želeli prejemati, poiščite na prvi strani občinske spletne strani povezavo do obrazca za vpis podatkov. Pa prijetno prebiranje vsebin vam želimo v letu 2016.

PS: Zelo vam bomo hvaležni za vse pripombe, nasvete in želje glede vsebin in novih funkcionalnosti spletnih strani. Nekaj novosti je že v pripravi, veseli pa bomo tudi vseh vaših namigov za izboljšave. Pišite nam na urednistvo@ivancna-gorica.si.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …