Domov / Lokalno / LETOŠNJI SOBRAŠKI POHOD REKORDNO OBISKAN

LETOŠNJI SOBRAŠKI POHOD REKORDNO OBISKAN

V občini Ivančna Gorica je vse več zanimanja za pohodništvo in lahko rečemo, da pohodi spadajo med bolj priljubljene športno-rekreativne dejavnosti v občini. Poleg že uveljavljenih pohodov, je vse več novih pohodnih poti v organizaciji posameznih društev in krajevnih skupnosti. Tako so minulo nedeljo v Krajevni skupnosti Sobrače že šestič uspešno izvedli pohod po sosednjih vaseh. Letošnji pohod je bil rekorden po obiskanosti, k čemur je verjetno pripomoglo lepo sočno vreme in dobri vtisi udeležencev prejšnjih pohodov. Predvsem so bili organizatorji (KS in PGD Sobrače) veseli tistih, ki so se pohoda udeležili prvič. Zbirno mesto je bilo pri gasilnem domu, kjer so pohodniki dobili spominsko majico in nekaj okrepčila. Izpred doma gasilcev so se podali proti čagoški kapelici, kjer so bili seznanjeni o zgodovini in obnovi le-te. Zgodovina pravi, da sta se na tem kraju dva mladeniča stepla za dekle. Ker se je pretep tragično končal, je kapelica postavljena v spomin na ta dogodek.

Pot so nadaljevali proti Felič Vrhu, kjer so jim sobraški gasilci postregli z dobrotami sobraških gospodinj, čajem in kuhanim vinom. Razgled je bil enkraten, videlo se je vse tja do Triglava. Pohod so nadaljevali še proti Višnjemu Grmu in nato skozi zaselek Kalce proti zaključku 15 kilometrske poti, v Sobračah. V gasilnem domu je ekipa Sobračanov ponovno poskrbela za okrepčilo in dobro voljo pohodnikov.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …