Domov / Lokalno / IVANČNA GORICA ZOPET NA VELIKIH TEKMOVANJIH

IVANČNA GORICA ZOPET NA VELIKIH TEKMOVANJIH

Brez dvoma lahko trdimo, da je področje športa v naši občini dobro razvito, bodisi da gre za tekmovalni ali rekreativni šport. V naše klube in društva so vključeni številni občani različnih starosti, zato tudi raste popularnost določenih športnih disciplin. Vse več pa je tudi vnetih navijačev, ki spremljajo tudi nastope slovenskih športnikov na velikih tekmovanjih.

Na Poljskem v teh dneh poteka evropsko rokometno prvenstvo na katerem je žal ne preveč uspešno sodelovala tudi slovenska reprezentanca. V sredo je bila na vrsti še zadnja tekma prvega dela prvenstva, na kateri se slovenski reprezentanci žal ni uspelo prebiti v nadaljevanje tekmovanja. V neposrednem televizijskem prenosu je bilo moč opaziti tudi zastavo občine Ivančna Gorica, ki jo je ponosno izobesil naš občan, Jože Jeraj iz Stične, ki je nepogrešljiv navijač na večjih tekmovanjih slovenske rokometne reprezentance. Naj omenimo, da je rokometaše bodril že lani v bogatem Katarju. Nekdanji rokometaš SVIŠ-a iz Ivančne Gorice občasno opravlja tudi funkcijo rokometnega sodnika, zadnja leta pa se lahko pohvali s številčno zbirko rokometnih dresov (glej spodnji videoposnetek). Skoraj zagotovo bo svojo zbirko lahko obogatil tudi po prihodu iz Poljske.

Sicer pa Jeraj ni edini naš občan, ki je te dni na Poljskem. Odlično delo dopisnika spletnega portala Sportal opravlja še en Stičan Lojze Grčman.

Trenutno pa v Sloveniji vlada tudi skakalna evforija za kar so zaslužni naši smučarski skakalci s Petrom Prevcem na čelu. Minuli konec tedna je na sloviti letalnici na Kulmu v Avstriji, potekalo svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, kjer smo imeli tudi Ivančani svojega predstavnika. Član novoustanovljenega Skakalnega kluba Ivančna Gorica, nekdanji slovenski reprezentant Jaka Rus, je opravljal na prvenstvu delo predskakalca. V enem izmed svojih skokov pa je poletel 199 metrov in dosegel nov osebni rekord. Vsekakor dosežek, ki bo zagotovo tudi naš skakalni podmladek še bolj spodbudil k zavzetemu delu in treningu.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …