Domov / Lokalno / NAŠI GORNIKI SO SE SEŠLI NA REDNEM LETNEM OBČNEM ZBORU

NAŠI GORNIKI SO SE SEŠLI NA REDNEM LETNEM OBČNEM ZBORU

V sredo je v sejni sobi Občine Ivančna Gorica potekal redni letni občni zbor Gorniškega kluba Limberk, v okviru katerega deluje tudi sekcija Ivančna Gorica. Za člani in članicami GK Limberk je uspešno gorniško leto, prav tako pa imajo smele načrte tudi za leto 2016. Uvodoma je predsednik kluba Janez Mežan predstavil vse aktivnosti minulega leta. Udeleževali so se gorskih tur in pohodov doma in v tujini, bodisi v lastni organizaciji ali organizaciji drugih gorniških klubov. Tudi lani so člani GK Limberk sodelovali pri izvedbi pohoda po Krožni pešpoti Prijetno domače, prav tako pa skrbijo za vzdrževanje približno tretjine trase poti. Člani se tudi sicer veliko družijo, tedensko imajo rekreacijo na umetni plezalni steni v OŠ Stična, še raje vadijo na naravni steni nad jamo Poltarico na Krki, izvajajo pa tudi izobraževanje gorskih vodnikov. Med odmevnejšimi dogodki lanskega leta so bili alpinistični dosežki njihovega člana Silva Vrhovca, ki je avgusta uspešno končal odpravo na Pik Razdelnaya (6210 m), poleg tega pa preplezal tudi dve prvenstveni smeri v slovenskih gorah. Za svoje dosežke je bil proglašena za športnika občine Ivančna Gorica v letu 2015 po izboru bralcev Klasja. Kot je še povedal predsednik Mežan je lanskoletna sezona uspešna tudi zato, ker se je končala brez poškodb in nesreč.

Občnega zbora so se udeležili tudi gostje, ki so pozdravili zbrane gornike in gornice. Župan Dušan Strnad je v prvi vrsti poudaril njihovo sodelovanje pri trasiranju Krožne poti Prijetno domače, saj pot ponuja številne možnosti za razvoj turizma v občini. Klub brez dvoma s svojim delovanjem daje pomemben prispevek skupnosti v kateri deluje, za kar se jim je še prav posebej zahvalil.

Gorniški klub Limberk z svojim članstvom in delovanjem pokriva območje občin Grosuplje in Ivančna Gorica zato sta se občnega zbora udeležila predsednika obeh občinskih športnih zvez. Predsednik ZŠO Grosuplje Andrej Cevc je izpostavil aktivnosti na plezalnem področju, saj izkušnje drugod kažejo da to privabi tudi mlade. Prvič se je članstvu GK Limberk predstavil novi predsednik ZŠO Ivančna Gorica Mitja Hren. Kot je povedal se veseli sodelovanja z gorniškim klubom, k uresničevanju načrtov zveze pa bo lahko prispeval tudi njihov član Samo Butkovič, ki je bil na nedavni volilni skupščini izvoljen v predsedstvo ZŠO Ivančna Gorica.

Ob koncu je zbrane člane in članice nagovoril še predsednik Slovenskega gorniškega kluba Skala, ki je krovna organizacije slovenskih gornikov, Gregor Gomišček. Tudi on ni skrival pohval na račun Gorniškega kluba Limberk, za katerega pravi, da je med najbolj dejavnimi slovenskimi gorniškimi klubi. Med drugim so njihovi člani dejavni tudi v organih Skale, sodelujejo pri pripravi vsakoletnega zbornika Skale in pri drugih aktivnosti in prireditvah.

Občni zbor se je zaključil s smelimi pogledi v leto 2016, v katerem bodo naši gorniki in gornice še naprej sledili svojemu poslanstvu. To so predvsem medsebojno sodelovanje, spoznavanje in razumevanje, uresničevanje gorniške dejavnosti, razvijanje slovenskega gorniškega izročila, varovanje in prijazen odnos do gorske narave, naravne in kulturne dediščine, izobraževanje in vzgoja varne hoje v gorah.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …