Domov / Lokalno / 18. PODKRIMSKI PUSTNI FESTIVAL

18. PODKRIMSKI PUSTNI FESTIVAL

Pust je eden najstarejših ljudskih praznikov in ima pomen odganjanja zime in obujanja pomladi. Na Igu bomo to počeli skupaj z vami v soboto, 6. februarja 2016. Tudi v letu 2016 smo želeli, da naš kraj oživi v množici najrazličnejših pustnih mask iz naše občine, potrudili pa smo se, da se nam pridružijo tudi prizori iz drugih krajev Slovenije in tudi iz sosednjih držav.
Letos naš pust Pokrimski praznuje svojo polnoletnost, na Igu ga bomo organizirali že osemnajstič. Pripravili smo vam pester program pod šotorom in sicer ob 11. uri poslikava obraza, ob 12. uri nastop klovnese Tinke Šminke in Frančeske, ki vam bo naredila lepe figurice iz balonov, ob 13. uri pa razglasitev najlepše otroške maske. Po končanem sprevodu pa bo pod šotorom igral Ansambel bratov Štrukelj.
Vabljene vse velike in male maškare, da se pridružite sprevodu, ki bo potekal kot vsa leta do sedaj, po Baniji do krožišča na Ljubljansko cesto in zaključkom na Govekarjevi cesti. Polepšajte si dan s svojo najljubšo masko in popestrite dogajanje na Igu. Vabljeni.

About Novinar

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …