Domov / Lokalno / PUSTNE ŠEME V IVANČNI GORICI

PUSTNE ŠEME V IVANČNI GORICI

V soboto je na Sokolski ulici v Ivančni Gorici potekala tradicionalna PUSTNA POVORKA, ki jo je pripravila Občina Ivančna Gorica in Zavod Prijetno domače v sodelovanju z upravljalcem tržnice, Zvezo kulturnih društev občine Ivančna Gorica in Plesnim klubom Guapa. Pustna povorka, ki ji je tudi letos takt dajala nepogrešljiva Stiška godba, je na svojo pot po Sokolski ulici krenila po 10. uri. Predstavile so se skupinske in posamezne maske ter v center Ivančne Gorice privabile številne obiskovalce.

Najboljše skupinske maske so po izboru komisije prejele denarne in praktične nagrade:

1. nagrado v višini 200 EUR (prispeval pokrovitelj MIZARSTVO ROČKA) je prejela skupina vinogradnikov iz pobratenih društev »Debeli hrib« in »Lisec« iz Dobrniča s turisti.

2. nagrado v višini 100 EUR (prispeval pokrovitelj ARMEX ARMATURE) je šla v roke Turističnega društva Višnja Gora, ki je obiskovalcem uprizorila odlomek iz Kozlovske sodbe v Višnji Gori.

3. nagrado v višini 50 EUR (pokrovitelj POLET TRGOPROMET), pa je šla v roke najmlajšim gasilcem iz Šentvida pri Stični, ki so se predstavili kot »puzzle« oziroma sestavljanka.

Pustno rajanje je spremljal tudi bogat spremljevalni program z animacijami za otroke in gostinsko ponudbo (Diskont pijač iz Ivančne Gorice), pridih pusta pa so s svojimi dobrotami popestrili ponudniki na tržnici. Kaj vse se je še dogajalo na pustno soboto na Sokolski, si oglejte v spodnji fotogaleriji:

 

Fotogalerija >>

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …