Domov / Lokalno / DANAŠNJA ODPRTA DLAN JE BILA ŠPORTNO OBARVANA

DANAŠNJA ODPRTA DLAN JE BILA ŠPORTNO OBARVANA

V današnji oddaji, smo gostili kar tri goste, ki so veliko povedali o športu invalidov. Anja Drev in Nani Tiršek sta bila namreč proglašena za športnika – invalida za leto 2015. Anja Drev kot smučarka in Nani Tiršek kot športni strelec.

Anja Drev je invalidka, ki ima večje težave s sluhom, Nani Tiršek pa je bil v prometni nesreči pred trinajstimi leti tako telesno poškodovan, da ima hudo telesno okvaro in uporablja bergle. Tiršek je kljub svoji invalidnosti v letu 2012 dosegel absolutni rekord v streljanju s zračno puško tudi med neinvalidi.

Anjo Drev večkrat zamenjujejo z Ano Drev, ki je tudi vrhunska smučarka. Kot zanimivost pa povejmo še to, da je oče Ane Drev trener Anje Drev in da vsi skupaj niso niti v sorodu. Oba vrhunska športnika sta tudi postavila dve zanimivi vprašanji v zvezi z njunimi uspehi. Poslušalci Zelenega vala so uspeli odgovoriti na obe, čeprav nista bili lahki. Anja Drev je še dijakinja tretjega letnika gimnazije v Velenju in veliko časa posveča svojim treningom, zato to lahko počne na uspešen način, ker ima gimnazija svoj športni oddelek. Nani Tiršek pa je povedal, da je že pred dvema letoma osvojil vse potrebne kvalifikacijske točke za odhod na paraolimpijske igre v Riu de Jeneiru. Nekoliko je samo vprašljivo, če olimpijske in paraolimpijske igre v Riu sploh bodo zaradi virusa Zika, ki žal močno napreduje.

Oba gosta sta zaželela poslušalcem, da preidejo od besed k dejanjem in se pričnejo ukvarjati s športom vsak na svoj način, saj so oddajo popestrile tudi močnejše snežne padavine. Anina mama – Sonja Drev pa je povedala tudi, kako starši vrhunskih tekmovalcev veliko prispevajo k uspehu svojih otrok.

Oddaje kot je bila današnja s svojo pestrostjo veliko prispevajo k promociji športa za invalide in tudi za vse neinvalide, ki lahko prav v invalidih športnikih vidimo, kaj je mogoče narediti, tudi če nisi popoln.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …