Domov / Glasba / PETER PREVC IMA SVOJO HIMNO

PETER PREVC IMA SVOJO HIMNO

Grajski kvintet sestavlja šest mladih glasbenikov iz okolice Škofje Loke in Kamnika. Veronika, Andrej, Simon, Žiga, Gašper in David so z delovanjem pričeli konec leta 2012 z željo po igranju kvalitetne narodno-zabavne glasbe. V letu 2015 so prejeli nagrado za najboljšega debitanta v okviru festivala Števerjan s pesmijo »Ko je ljubezen mlada«. Prejeli so tudi zlato priznanje in nagrado za najboljši aranžma festivala Loborfest (Hrvaška) za pesem »Ponosni na pesem«.

Grajci pridno pripravljajo svojo prvo zgoščenko, nekaj njihovih viž pa je moč slišati na spletu. Grajski kvintet predstavlja pesem »Dejmo, Peter«. Ideja za navijaško himno našega zlatega orla jim je prišla na misel ob izjemnih uspehih Petra Prevca. To, da je Veronika njegova sestrična je le spodbudilo odločitev za sodelovanje s priznanim glasbenikom Janezom Trilerjem, ki je napisal glasbo in besedilo. Za aranžma je poskrbel Martin Juhart, pesem pa je bila posneta v studiu Slovenski zvoki pri Bojanu Lugariču.

Grajski kvintet se bo predstavil na koncertnem snemanju TV oddaje Moč glasbe nas združuje, ki bo 25. marca v športni dvorani Lenart. Bodo s seboj pripeljali Petra Prevca?

About Novinar

Preverite tudi

HOROSKOP ZA PONEDELJEK, 10. JUNIJ 2019

OVEN Neko obdobje se zaključuje, odpira se novo poglavje. Jasne vizije in odločnosti boste premogli …