Domov / Lokalno / ŽUPAN OBČINE GROSUPLJE DR. PETER VERLIČ IN DIREKTOR OBČINSKE UPRAVE DUŠAN HOČEVAR NA OBISKU V AVSTRIJI

ŽUPAN OBČINE GROSUPLJE DR. PETER VERLIČ IN DIREKTOR OBČINSKE UPRAVE DUŠAN HOČEVAR NA OBISKU V AVSTRIJI

Župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave Dušan Hočevar sta se v petek, 22. januarja 2016, udeležila informativnega dne »EUREGIO HTBLVA Borovlje – brezmejno izobraževanje« v Avstriji, kjer sta se ob robu dogodka sestala tudi z županom občine Borovlje Ingom Appéjem.

EUREGIO HTBLVA Borovlje je odprl svoja vrata in privabil številne obiskovalce iz Avstrije in iz sosednjih držav Slovenije, Italije in Nemčije. Na povabilo sta se odzvala tudi župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave Dušan Hočevar. Izobraževanje in vzgoja sta osrednji temi in temeljni steber funkcionalne družbe za zagotavljanje blaginje in socialne uravnoteženosti. Tega se zavedajo tudi na šoli EUREGIO HTBLVA Borovlje, ki predstavlja tradicionalno, tehnično in kreativno izobraževalno mesto v osrčju Evrope. Z novimi poudarki in nabori želijo izobraževalno območje Borovlje narediti še bolj odprto, medregionalno in mednarodno. Brezmejne izobraževalne možnosti na EUREGI-u HTBLVA BOROVLJE zajemajo naslednja štiri glavna izobraževalna področja: puškarstvo, proizvodnja, nakit & graviranje ter industrijsko oblikovanje. Omenjena izobraževanja želijo še bolj približati javnosti, zato so v ta namen pripravili tudi obsežno razstavo.

Župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave Dušan Hočevar sta se ob robu dogodka sestala tudi z županom občine Borovlje Ingom Appéjem, s katerim sta prijetno poklepetala in si izmenjala svoja mnenja in izkušnje.

About Novinar

Preverite tudi

HOROSKOP ZA TOREK, 19. FEBRUAR 2019

OVEN Obveznosti se bodo kopičile, vendar boste kljub temu ostali dobre volje in pozitivno usmerjeni. …