Domov / Lokalno / ZADNJA PREDSTAVA GLEDALIŠKEGA ABONMAJA IVANČNA GORICA

ZADNJA PREDSTAVA GLEDALIŠKEGA ABONMAJA IVANČNA GORICA

Vabljeni na gledališko predstavo, ki bo v petek, 19. 02. 2016 ob 20. uri, v Kulturnem domu Ambrus. Na sporedu bo HAMLET, drama v izvedbi Kulturnega društva Stična. Gre za znano delo angleškega pesnika in dramatika Williama Shakespeara, katerega letos obeležujemo 400. obletnico smrti. V njegov poklon se bo zato v tem letu zvrstilo na stotine dogodkov po celem svetu, številne prireditve in celo festivali potekajo v skoraj vseh kulturnih hramih v Sloveniji. Kar je samo še razlog več, da si ogledate Hamleta v interpretaciji gledališčnikov iz občine Ivančna Gorica.

Igrajo:
Nina Hauptman, Mik Lampret, Lucija Zajc, Peter Šekoranja, Matic Kravanja Kastelic, Katja Lampret, Neža Kralj, Marko Grabljevec, Žan Pajk, Lucija Žerovnik in Klemen Janežič kot duh Hamletovega očeta.

Hamlet je pravo ogledalo elizabetinske družbe, sveta spletkarjenja, funkcionarjev in podanikov, grobarjev in igralcev, kralja, kraljice in svetovalca; skladnost in neskladje med otrokom in staršem, med podložniki in vladarji. Morda je ravno zaradi tega vseobsegajočega položaja človeka v družbi v tistem času to delo in njegov glavni lik postalo ogledalo človekove narave na splošno. Ali kot je rekel angleški pisatelj in esejist William Hazlitt: »Hamlet to smo mi«.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …