Domov / Lokalno / OBČNI ZBOR ZDRUŽENJA ŠOFERJEV IN AVTOMEHANIKOV GROSUPLJE 2016

OBČNI ZBOR ZDRUŽENJA ŠOFERJEV IN AVTOMEHANIKOV GROSUPLJE 2016

V soboto, 20. februarja 2016, je v dvorani Družbenega doma Grosuplje potekal redni letni občni zbor Združenja šoferjev in avtomehanikov Grosuplje. V imenu predsednika združenja Marjana Vatovca je prisotne člane lepo pozdravil Mirko Škrjanc, poseben pozdrav pa je namenil tudi povabljenim gostom: županu občine Grosuplje dr. Petru Verliču, predstavniku Zveze ZŠAM Slovenije in predsedniku nadzornega odbora Zveze ZŠAM Slovenije Jožetu Nosanu, članu predsedstva Zveze ZŠAM Slovenije in predsedniku ZŠAM Ivančna Gorica Francu Bivicu, predsedniku regije Ljubljana okolica Alojzu Markoviču in predstavniku Policijske postaje Grosuplje Damjanu Lenčku. Občnemu zboru so prisostvovali tudi predstavniki sosednjih združenj: ZŠAM Ivančna Gorica, ZŠAM Kočevje in ZŠAM Dolomiti.

Združenju šoferjev in avtomehanikov Grosuplje je v preteklem letu uspelo v celoti uresničiti vse plansko predvidene in na prejšnjem zboru sprejete obveznosti in naloge. Tudi finančno so poslovali pozitivno. Da so to dosegli, je bilo potrebno veliko usklajevanja med vodstvom šole vožnje in zaposlenimi. Svoj doprinos temu rezultatu je prispeval tudi ponovni zagon na področju učenja motoristov in promocija dejavnosti za širšo okolico.

Sicer pa so v združenju v preteklem letu potekale še številne druge aktivnosti. Varovali so otroke osnovnih šol pri kolesarskih izpitih, malčke iz vrtca Tinkara pri pohodu z lučkami po ulicah Grosupljega, varovali pa so tudi otroke na poti v šolo in domov ob 1. šolskem dnevu. Ta akcija je trajala 5 dni, tako na območju občine Grosuplje kot tudi Dobrepolje, za samo akcijo pa sta omenjeni občini prispevali tudi določena sredstva. Vsa dela so bila opravljena učinkovito in korektno za boljše počutje in varnost vseh občanov v prometu, še posebej najbolj ranljivih udeležencev. To pa so naši otroci.

Organizirana je bila tudi strokovna ekskurzija inštruktorjev in članov odbora v Rim in Vatikan z okolico, za vse člane združenja pa je bil organiziran izlet v Belo krajino in tradicionalni piknik.

Župan dr. Peter Verlič je povedal, da vsako leto rad pride na občni zbor združenja. Delo združenja je še posebej opazno in pomembno 1. septembra, za kar gre članom še posebna zahvala.

Tudi na Občini se veliko pogovarjamo o prometni varnosti, o razvoju prometne infrastrukture. Vlada RS je sicer občinam precej znižala sredstva, Občina Grosuplje bo tako dobila kar 2.600.000 evrov manj, vendar pa, kot je dejal župan, ne bomo jamrali, ampak bomo kljub temu poskušali stvari kar najbolje peljati naprej.

Sam meni, da se na področju cestne infrastrukture razmere v naši občini kar izboljšujejo. Število prometnih nesreč pri Logotu se je, odkar je krožišče, precej zmanjšalo. Že v marcu pa bo svojo končno obliko dobilo še zadnje krožišče, Pod gozdom. V letošnjem letu se začenja tudi gradnja 3. priključka na avtocesto v naši občini, in sicer v Šmarju, uredil pa se bo tudi pločnik, dve novi krožišči, javna razsvetljava in dve novi avtobusni postajališči, kar bo zagotovo prispevalo tudi k prometni varnosti.

Župan je še povedal, da se je po naši občini veliko gradila kanalizacija, kjer je bilo mogoče, se je uredila tudi cesta in pločnik z javno razsvetljavo. Kjer so državne ceste, potekajo usklajevanja z Direkcijo RS za infrastrukturo, prav z njo pa je bil že podpisan sporazum za izgradnjo nadvoza v Sončne dvore. Izgranjo nadvoza bo v kar 80% financirala država. Prav tako smo pred podpisom protokola o ureditvi grosupeljske železniške postaje.

Na področju prometne varnosti se torej veliko dela, je pa župan ob tej priložnosti omenil še dva projekta, novo lekarno pri zdravstvenem domu in novo šolo na Polici, z gradnjo teh dveh objektov se bo pričelo že spomladi.

Župan je združenju zaželel uspešno delo tudi v prihodnje, če pa so kje težave, se ponavadi najbolje izteče, če do njih pristopimo z dobro voljo, optimizmom in seveda tudi trdim delom.

Potek Občnega zbora Združenja šoferjev in avtomehanikov si lahko ogledate tudi v spodnjem video posnetku Braneta Petroviča:

Foto in video: Brane Petrovič

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …