Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 129 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 54 dogodkov, s področja javnega reda in miru 29 dogodkov in s področja prometne varnosti 33 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 rop, 4 vlome in 4 tatvine, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 9 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 1 nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Včeraj okrog 20.45 ure smo bili obveščeni o vlomu v hišo na območju Viča. Neznani storilec je v poznem popoldnevu vlomil skozi pritlično okno in iz notranjosti odtujil nakit. Z dejanjem je lastnika oškodoval za nekaj sto evrov. Policisti nadaljujejo z delom.

Včeraj okrog 22.30 ure smo bili obveščeni o ropu na Wolfovi ulici v Ljubljani. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da sta do oškodovancev pristopila dva mlajša moška, ki sta od njiju zahtevala denar, pri tem pa ju tudi udarila. Oba oškodovanca sta izročila denar, ki sta ga imela pri sebi, osumljenca pa sta nato zbežala v Knafljev prehod in nato neznano kam. Na podlagi opisa so policisti osumljenca izsledili na Igriški ulici. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za 18 in 19 letna Ljubljančana. Po končanem postopku sta bila izpuščena, zoper njiju pa bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Včeraj okrog 22.30 ure smo bili obveščeni o požaru na gospodarskem poslopju na območju Iga. Do sedaj je znano, da je prišlo do požara na leseni lopi ( v njej je bila suha slama in koruza ) poleg zidanega gospodarskega poslopja, pri čemer se je požar razširil na prazno podstrešje gospodarskega poslopja. V požaru ni bil nihče poškodovan, policisti pa bodo ogled opravili tekom današnjega dne.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …