Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 162 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 65 dogodkov, s področja javnega reda in miru 39 dogodkov in s področja prometne varnosti 37 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 vlomov in 7 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 5 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj okrog 14.15 ure obveščena o dogodku na območju Borovnice, kjer je padel jadralni padalec. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je 32-letni moški, skupaj še z dvema padalcema, kot prvi odskočil s hriba Zavrh in letel proti Dolu pri Borovnici. Pri tem se mu je del padala iz do sedaj še neznanega vzroka zaprl, zaradi česar je padel z višine na dvorišče stanovanjske hiše v Borovnici. Padalec je po podatkih policije utrpel hude poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center, ni pa življenjsko ogrožen.

Policisti so opravili ogled kraja dogodka in nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter ugotavljanjem okoliščin. O padcu padalca so bile obveščene tudi pristojne službe (letalski inšpektor).

24. 2. 2016 nekaj pred 20. uro smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Ribnice. Neznani storilec je med 22. 2. 2016 in 24. 2. 2016 vlomil skozi vhodna vrata, iz notranjosti pa odtujil nakit. Z dejanjem je povzročil za nekaj več sto evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 2. 2016 okrog 11. ure smo bili obveščeni o vlomu v kiosk na železniški postaji v Ljubljani. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči preplezal stekleno steno kioska in iz notranjosti odtujil več različnih artiklov v vrednosti za okrog 35 evrov, nato pa kraj zapustil neopažen.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …