Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 356 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 156 dogodkov, s področja javnega reda in miru 109 dogodkov in s področja prometne varnosti 92 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 17 vlomov in 10 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 21 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 s hudimi telesnimi poškodbami. Policisti so zasegli tri vozila večkratnim kršiteljem cestnih predpisov. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 24 krat na javnem kraju in 10 krat v zasebnem prostoru.

Vlom v hišo:

26. 2. 2016 nekaj pred 20. uro je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v hišo na območju Šiške. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja so policisti ugotovili, da so neznani storilci tega dne v popoldanskem času vlomili skozi vhodna vrata stanovanjske hiše. V notranjosti so pregledali in premetali prostore, od koder so odtujili denar in nakit. Z dejanjem so povzročili za približno 3000 evrov škode. Policisti nadaljujejo z delom.

Vlom v stanovanje:

27. 2. 2016 okrog 14.30 ure smo bili obveščeni o vlomu v stanovanje na območju centra mesta. Neznani storilec je tega dne v dopoldanskem času poškodoval ključavnico na vhodnih vratih, vstopil v notranjost in odtujil denar in nakit. Z dejanjem je povzročil za približno 2000 evrov škode.

Prometna nesreča:

28. 2. 2016 okrog 1.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Dimičevi ulici v Ljubljani, v kateri je ena oseba utrpela hude poškodbe. Z ogledom kraja nesreče so policisti ugotovili, da je 20-letni voznik (drž. Makedonije) kolesa z motorjem zaradi vožnje preblizu desnega roba povzročil prometno nesrečo, v kateri je utrpel hude telesne poškodbe. Med vožnjo je imel na glavi pripeto homologirano zaščitno čelado. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da KZM ni registriran in da je 20-letnik vozil KZM brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v ljubljanski klinični center. Naknadno mu bo izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča:

28. 2. 2016, nekaj po 7. uri se je na Tržaški cesti pri hišni številki 98 v Logatcu zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala, druga pa je utrpela lahke telesne poškodbe. Nastala je materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša za približno 8.000 evrov. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 28-letni voznik osebnega vozila Renault Megane vozil po Tržaški cesti v Logatcu, iz smeri Tabora proti Blekovi vasi. Ko je pripeljal do hiše Tržaška cesta 98 v Logatcu, ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje, pač pa je iz neznanega vzroka zapeljal na levo smerno vozišče, po katerem se je pravilno po svojem smernem vozišču približevala 53-letna voznica osebnega vozila Ford Fiesta. Slednja je hotela preprečiti čelno trčenje in zavila levo na nasprotno smerno vozišče, vendar je kljub izogibanju med njima prišlo do trčenja. V času ogleda kraja prometne nesreče je bila Tržaška cesta zaprta za ves promet. Obvoz je potekal po ulici Pod Grintovcem tekoče in brez zastojev, promet na Tržaški cesti pa je bil sproščen okrog 9.30 ure. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v ljubljanski klinični center. Po podatkih policije je povzročitelj utrpel hude telesne poškodbe, udeleženka pa lahke telesne poškodbe.

Drzna tatvina:

Danes, nekaj po 2. uri je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini na počivališču Barje. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je do oškodovanca (drž. Bolgarije), ki je počival v svojem osebnem avtomobilu Mercedes Benz A, pristopil neznani moški in potrkal na voznikovo steklo. Oškodovanca je opozoril na zadnjo levo pnevmatiko. Ko je izstopil iz vozila in preveril pnevmatiko, je ugotovil da ni nič narobe. Neznani moški se je nato odpeljal z osebnim vozilom VW Golf, serije V, temne barve, NN reg. št. Oškodovanec pa je opazil, da v vozilu nima več denarnice z dokumenti. Z dejanjem je oškodovan za približno 1000 evrov.

Rop zlatarne:

Danes nekaj pred 10. uro je bila PU Ljubljana obveščena o ropu specializirane trgovine v Polju. Do sedaj je znano, da sta v prodajalno stopila dva moška. Eden od njiju je imel pri sebi predmet, podoben pištoli, in zagrozil prodajalki. Ogled kraja dejanja še poteka, zato še ni znano kaj točno je bilo odnešeno, niti materialna škoda. Po dejanju sta moška zbežala v neznani smeri. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

_____________________________

Policisti so danes, v jutranjih urah izsledili in prijeli 35-letnega moškega, ki je v petek, 26. 2. 2016, na Preglovem trgu grdo ravnal s svojo partnerko in jo huje telesno poškodoval. Po dejanju je zbežal s kraja. Moškemu so policisti odvzeli prostost in bo po končanem postopku v prihodnjih dneh predan preiskovalnemu sodniku.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …