Domov / Lokalno / PRIJETNO DOMAČE PO JURČIČEVI POTI 05. MAREC 2016

PRIJETNO DOMAČE PO JURČIČEVI POTI 05. MAREC 2016

Leto je naokoli in bliža se 23. Pohod po Jurčičevi poti, ki bo že tradicionalno potekal v soboto, 5. marca 2016, s pričetkom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru Višnje Gore. Na 15 kilometrski poti, na kateri se udeležencem predstavita tako čudovita naravna kot tudi bogata kulturna dediščina, pohodnika vseskozi spremljajo Jurčičeva prizorišča iz njegovih literarnih stvaritev. Na poti ste vseskozi v stiku s turistično ponudbo, ki se predstavlja pod skupno blagovno znamko Prijetno domače. Pot z Muljave nadaljujete do Krke, kjer vas bodo sprejeli člani turističnega društva, odprta pa bodo tudi vrata Krške jame.

Zaključna slovesnost bo potekala na Jurčičevi domačiji na Muljavi ob 11.30 uri, kjer bo pohodnike slavnostno nagovoril nekdanji uspešni atlet, olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva Primož Kozmus, v imenu organizatorjev pa bosta udeležence pozdravila tudi župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in predsednik Planinskega društva Polž Aleš Erjavec.

Za dobro voljo bodo ob zaključku pohoda poskrbeli številni glasbeni ustvarjalci iz občine Ivančna Gorica, manjkala pa ne bo tudi ponudba domačih izdelkov na stojnicah, srečelov in še kaj se bo našlo.

Novost – »Z vlakom prijetno domače na Jurčičevo pot«

Poseben brezplačni vlak bo pohodnike v Višnjo Goro pripeljal tako iz Ljubljane, kot iz Novega mesta – postaja Bršljin. Iz Ljubljane in Novega mesta je načrtovan odhod v zgodnjih jutranjih urah, s prihodom v Višnjo Goro okrog 8.00 ure zjutraj. Vožnja vlaka je za udeležence 23. Jurčičevega pohoda brezplačna! OBVEZNE PRIJAVE na elektronski naslov turizem@ivancna-gorica.si ali telefon 041 437 382, vsak delovni dan od 8.00 do 15.00 ure!

Če bi torej radi združili prijetno s koristnim, se torej v soboto, 5. marca pridružite več kot 5000 pohodnikom, ki se bodo, nekateri že triindvajsetič podali po Jurčičevi poti.

Več informacij:

Zavod Prijetno domače
W: www.prijetnodomace.si/pohod-po-jurcicevi-poti/;
E: turizem@ivancna-gorica.si
T: 041/437-382

Planinsko društvo Polž

W: http://polz.blog.siol.net
E: pd.polz@gmail.com
T: 041/746-825; 041/751-238

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …