Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24-ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 137 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 74 dogodkov, s področja javnega reda in miru 30 dogodkov in s področja prometne varnosti 42 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 vlomov in 9 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 15 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 2 prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Policisti so večkratnim kršiteljem cestno-prometnih predpisov zasegli tri vozila. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

15. 3. 2016 okrog 14.45 ure je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da neznani storilec na mestnem avtobusu izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz žepa jakne odtujil denarnico z vsebino. Z dejanjem je bila oškodovana za približno 130 evrov. Policisti nadaljujejo z delom.

Danes, nekaj po polnoči smo bili obveščeni o vlomu v hišo na območju Domžal. Neznani storilec je vlomil skozi okno, vstopil v notranjost in odtujil denar ter nakit. Z dejanjem je povzročil za približno 2000 evrov škode. Policisti nadaljujejo z delom.

Ljubljanski kriminalisti so kazensko ovadili 33-letnega državljana Slovenije zaradi suma storitve petih kaznivih dejanj prikrivanja, ki so bila storjena v letu 2015. Osumljeni je v mesecu februarju in mesecu maju 2015 od neugotovljene osebe na območju Ljubljane pridobil pet osebnih vozil znamke BMW in Honda, ki so bili odtujeni s parkirnih prostorov na območju Ljubljane. V nadaljevanju je bilo s kriminalistično preiskavo ugotovljeno, da je 33-letnik odtujena vozila osebno prepeljal preko Hrvaške v Srbijo takoj po odtujitvi, ko oškodovanci še niso niti ugotovili da so bila vozila odtujena. Skupna materialna škoda povzročena s kaznivimi dejanji tatvin osebnih vozil znaša 43.000 evrov. Osumljeni še ni bil obsojen za kazniva dejanja.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …