Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24-ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 148 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 62 dogodkov, s področja javnega reda in miru 43 dogodkov in s področja prometne varnosti 42 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 rop, 8 vlomov in 9 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 12 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 1 prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo, v kateri je udeleženec utrpel hude telesne poškodbe. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Prometna nesreča:

Včeraj, nekaj pred 19. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila pri naselju Mengeš, v kateri je ena oseba utrpela hude, ena pa lahke telesne poškodbe. Nastalo je za približno 17.000 evrov materialne škode. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 32-letni voznik Toyote Yaris vozil iz smeri Mengša proti Kamniku. Ko je pripeljal izven rondoja, je zapeljal na nasprotni prometni pas in trčil v 65-letnega voznika Opel Corsa, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Ob trčenju je vozilo 32-letnika zavrtelo na levi prometni pas pri tem pa je še trčil v 51-letnega voznika Mazde, ki je pravilno pripeljal iz smeri Kamnika proti Mengšu. V času ogleda kraja nesreče je bila cesta zaprta. Pri povzročitelju je bila ugotovljena prisotnost alkohola (0,41 mg/l). 32-letnik je utrpel hude telesne poškodbe, 65-letnik pa lahke.

Rop:

Včeraj, okrog 20. ure smo bili obveščeni o ropu na območju Logatca. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je do uslužbenca, ki je zaključil službo, na parkirišču pristopil neznani moški in mu s silo odvzel vrečko z dnevnim izkupičkom. Po dejanju se je odpeljal z osebnim vozilom R Clio, sive brave, starejše izdelave, v katerem ga je čakal drug neznanec. Uslužbenec je v dogodku utrpel lahke telesne poškodbe, odtujenega pa je bilo nekaj sto evrov.

Po obvestilu so policisti nemudoma pričeli z izvajanjem aktivnosti za izsleditev storilcev, prav tako je bil aktiviran policijski helikopter. Storilci do tega trenutka niso bili izsledeni. Preiskava dogodka še poteka.

Saška Nešovič – pogrešana oseba – zaprosilo za objavo v medijih

Policijska uprava Ljubljana je bila obveščena, da svojci pogrešajo 16-letno Saško Nešović iz Ivančne Gorice. Nazadnje je bila Saška videna 14. 3. 2016 na območju Šiške v Ljubljani. Pogrešana je visoka okrog 165 cm, normalne postave, kratkih ravnih rjavih las, oblečena je bila v sivo jopo s kapuco in črne hlače z napisom Adidas ter športne copate, roza barve.

Naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani osebi, da podatke sporočijo na številko 113, na anonimni telefon 080 1200 ali pa na Policijsko postajo Ljubljana Bežigrad 01/589 6000.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …