Domov / Lokalno / VELIKONOČNA PONUDBA NA TRADICIONALNEM IVANKINEM SEJMU

VELIKONOČNA PONUDBA NA TRADICIONALNEM IVANKINEM SEJMU

Danes je v organizaciji Občine Ivančna Gorica upravljavca tržnice v Ivančni Gorici potekal tradicionalni že 9. Ivankin sejem. Tudi letos je bila na osrednjem pomladanskem dogodku na ivanški tržnici na voljo pestra ponudba domačih pridelkov in izdelkov, še posebej pa so bile obiskane stojnice, ki so naznanjale prihajajoče velikonočne praznike. Obiskovalce in ponudnike je nagovoril župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki je na krasen pomladni dan prisotne spomnil tudi na naš odnos do okolja, kajti le če bomo skrbeli za čisto okolje nam bo zemlja dajala sadove. Tudi sam pa je bil navdušen nad pestro ponudbo na več kot tridesetih stojnicah, prav iz prvega Ivankinega sejma se je namreč razvila ideja o redni tržnici v Ivančni Gorici, ki bo letos praznovala že svoj 5. rojstni dan.

V družabnem programu so nastopili člani Turističnega društva Ivančna Gorica, ki so s svojimi starinskimi »kulcami« prikazali kako je bilo na tržnici v času naših prednikov, njihov idejni vodja Leopold Sever, pa je obiskovalce nasmejal z aktualnimi prigodami. Nastopili so še Ženski pevski zbor Harmonija, učenci Glasbene šole Grosuplje-podružnica Ivančna Gorica in ansambel Mežik.

V spremljevalnem dogajanju so se obiskovalci lahko preizkusili tudi v sekanju pirhov, krašenju velikonočnih pisanic, izdelovanju rož in okraskov iz papirja, gospa Marjeta Meglen pa je predstavila simboliko in sestavo čisto prave cvetne butarice. V sodelovanju z društvom Učni sadovnjak si je kar nekaj obiskovalcev izmenjalo semena za prihajajočo setev na vrtu.

Med številnimi obiskovalci so bili tudi gostje iz pobratene občine Hirschaid, ki se te dni mudijo v naši občini.

Fotogalerija >>

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …