Domov / Lokalno / PREDSTAVITEV PROJEKTA NADVOZ V SONČNE DVORE

PREDSTAVITEV PROJEKTA NADVOZ V SONČNE DVORE

Občina Grosuplje je z Ministrstvom za infrastrukturo lani podpisala sporazum o gradnji nadvoza v Sončne dvore. Nadvoz bo zgrajen iz smeri krožišča med trgovskima centroma Hofer in Spar čez železniško progo proti Sončnim dvorom. Izdelan imamo idejni projekt. Da pa ne bi šlo zgolj za tehnični objekt, smo mu želeli dati tudi nekaj identitete naše občine Grosuplje. Na osnovni konstrukciji mostu bodo tako postavljeni unikatno oblikovani paneli iz vročepocinkanih jeklenih profilov, ki tvorijo primarno funkcijo panelov. Čeznje je nastavljena perforirana pločevina. Centralno postavljen panel, po dimenzijah največji od vseh, ima primarno funkcijo preprečitve zdrsa snega z mostu na železniške tire, obenem pa bo tudi podloga za aplikacijo konjička, ki ga občina Grosuplje nosi v svojem grbu.

Spodaj si lahko ogledamo nekaj 3D prikazov bodočega nadvoza v Sončne dvore, naj pa ob tem omenimo še, da je projekt zasnovan na širino dvotirne železniške proge, kar verjetno v bodoče tudi bo.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …