Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 492 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 154 dogodkov, s področja javnega reda in miru 152 dogodkov in s področja prometne varnosti 167 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 15 vlomov in 23 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 40 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 13 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo, v kateri je udeleženec utrpel hude telesne poškodbe. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 42 krat na javnem kraju in 10 krat v zasebnem prostoru.

Prometna nesreča:

18. 3. 2016 okrog 9.15 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo pešca, ki se je pripetila na Cesti na Brdo. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila R Megane pri zavijanju levo na omenjeno ulico trčil v 92-letno peško, ki je pravilno na prehodu za pešce prečkala vozišče Cesta na Brdo. Peška je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je utrpela hude telesne poškodbe. O vseh ugotovitvah nesreče bodo policisti obvestili pristojno tožilstvo.

Vlom v hišo:

18. 3. 2016 okrog 19. ure smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Most. Z zbranimi obvestili in ogledom je bilo ugotovljeno, da so trije neznani storilci nekaj pred 19. uro vlomili skozi kuhinjsko okno in iz notranjosti odtujili nakit. V stanovanjski hiši sta jih zalotila lastnika ko sta se vrnila domov, nakar so neznanci iz stanovanjske hiše zbežali skozi vrata terase in nato neznano kam. Škoda znaša okoli 700 evrov. Policisti nadaljujejo z delom.

Prometna nesreča:

18. 3. 2016 okrog 21.40 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči pri naselju Podgorje. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila povzročil prometno nesrečo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pri zavijanju v smeri kriškega bajerja z vozilom trčil v obcestno svetilko, nato pa v kapelico. Voznik je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center. Po podatkih policije je utrpel lahke telesne poškodbe. Nastalo je za približno 5000 evrov materialne škode. Pri vozniku pa je bila ugotovljena zakonsko nedovoljena stopnja prisotnosti alkohola.

Najdeno okostje v Hrastniku je živalskega izvora:

PU Ljubljana je bila v soboto, 19. 3. 2016 okrog 16.20 ure obveščena, da je občan v naselju Gore (občina Hrastnik) našel del okostja. Policisti in kriminalisti so zavarovali območje in opravili ogled kraja, ki je bil zaradi noči prekinjen. Z ogledom so nadaljevali v nedeljo v jutranjih urah. Po prvih ugotovitvah sobotnega ogleda, bi lahko bilo najdeno človeško okostje (del roke), kar pa se bo ugotavljalo z obdukcijo. V nedeljo je bilo najdenih še nekaj posameznih kosti, za katere pa se ni dalo ugotoviti njihovega izvora. Vse kosti so bile poslane v pregled in analizo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Na podlagi pregleda je bilo ugotovljeno, da gre za kosti živalskega izvora (psa). O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo v Ljubljani.

Odrejen pripor za dva osumljenca unovčevanja ponarejenih bankovcev:

Kriminalisti in policisti PU Ljubljana (PP Ribnica, PP Kočevje in PP Grosuplje) v sodelovanju s kriminalisti PU Novo mesto, so 16. 3. 2016 na podlagi odredbe sodišča opravili dve hišni preiskavi na različnih naslovih na območju Novega mesta in Kočevja, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Ponarejanja denarja po 243. členu KZ-1c, ki so ga osumljene štiri osebe (17, 28, 29 in 33let, drž. R Slovenije). Osumljeni so med 22. in 25. 2. 2016 v različnih krajih v trgovinah, v promet spravljali ponarejene bankovce v apoenih po 100 evrov. Pri hišnih preiskavah je bilo najdenih in zaseženih 50 kosov nabojev, pištola in malokalibrska puška, ponaredki bankovcev pa niso bili najdeni. 33- in 29-letnik sta bila privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor, druga dva osumljenca sta bila izpuščena po preiskovalnih dejanjih. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Vlom v hišo:

19. 3. 2016 okrog 21.30 ure smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Kamnika. Neznani storilci so v večernem času vlomili skozi okno in iz notranjosti odtujili denar. Z dejanjem so lastnika oškodovali za približno 1000 evrov. Policisti nadaljujejo z delom.

Kršitev javnega reda in miru:

20. 3. 2016 okrog 18.15 ure je bila PU Ljubljana obveščena o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na Jakčevi ulici v Ljubljani. Na kraju so policisti ugotovili, da je 66-letni moški, ki je bil pod vplivom alkohola kršil javni red in mir s tem, da je vpil na druge stanovalce stanovanjskega bloka, jih izzival k pretepu in tolkel po stenah in vratih. Moški s kršitvijo ni prenehal, na ukaz policistov se ni umiril, zaradi česar mu je bila odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje po Zakonu o prekrških. Med postopkom se je kršitelj prav tako nedostojno vedel do policistov. Za kršitve so mu policisti izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča:

Danes, nekaj po 2. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtomobilski cesti pri počivališču Lom v smeri Unca. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je voznik (drž. Hrvaške) tovornega vozila Volvo s priklopnikom vozil po desnem prometnem pasu avtomobilske ceste, pri tem pa zaradi tega ker ni vozil po sredini prometnega pasu trčil v kovinsko ograjo ob levem robu vozišča. Pri tem je nastalo za okrog 15.000 evrov materialne škode. Voznik ni utrpel telesnih poškodb, je pa bila pri njemu ugotovljena stopnja alkoholiziranosti (0,46 mg/l). Voznik je plačal globo na kraju.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …