Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24-ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 145 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 61 dogodkov, s področja javnega reda in miru 36 dogodkov in s področja prometne varnosti 36 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 7 vlomov in 4 tatvine, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 11 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 1 prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami. Enemu večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Drzna tatvina:

22. 3. 2016 okrog 14.30 ure smo bili ponovno obveščeni o drzni tatvini v Dolu pri Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da sta se pred stanovanjsko hišo tega dne okrog 14.15 ure pripeljala dva neznana moška, ki sta občana ogovorila s prošnjo po odkupu starega televizorja. Medtem ko je eden od neznancev v vozilo odnašal televizor, je drugi neopazno vstopil v hišo in odtujil denar in nakit. Neznanca sta stara med 25 in 30 let, manjše postave, temnih las. Na kraj sta se pripeljala z osebnim vozilom, temno sive barve, karavan izvedbe, lahko bi šlo za Octavio oz. Megana. Z dejanjem sta lastnika oškodovala za približno 1000 evrov. Policisti nadaljujejo z delom.

Vlom v stanovanje:

22. 3. 2016 okrog 15.30 ure smo bili obveščeni o vlomu na območju Radomelj. Z ogledom kraja kaznivega dejanja in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je neznani storilec vlomil v pritlično stanovanje skozi atrij in iz notranjosti odtujil prenosni računalnik, specialno kolo znamke Dadaccia Nerissimo, ključe in denar. Z dejanjem je lastnika oškodoval za približno 7000 evrov.

Vlom v klet:

22. 3. 2016 okrog 18.20 ure smo bili obveščeni o vlomu v klet na ulici Pot na Fužine. Neznani storilec je med 20. 3. in 22. 3. 2016 vlomil v kletne prostore, od koder je odtujil dve gorski kolesi znamke KTM in Wheeler. Z dejanjem je lastnika oškodoval za približno 800 evrov.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …