Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

Med 25. 3. in 29. 3. 2016 je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 569 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 238 dogodkov, s področja javnega reda in miru 171 dogodkov in s področja prometne varnosti 178 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 25 vlomov in 30 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 38 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 13 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 prometno nesrečo, v kateri je umrla ena oseba. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 41 krat na javnem kraju in 13 krat v zasebnem prostoru.

Policisti zasegli tablete in prepovedano drogo:

25. 3. 2016 so policisti Policijske postaje Ljubljana Bežigrad na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 32-letnemu Ljubljančanu zaradi suma posesti prepovedane droge. Pri hišni preiskavi so policisti zasegli večje število tablet Apaurin, Sanval, Xanax ter manjšo količino bele in rjave prašnate snovi. Prav tako so bili zaseženi mobilni aparati in drugi predmeti, ki bi lahko izvirali iz kaznivega dejanja. Zoper osumljenega sledi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 186. členu KZ-1c. (priloga fotografiji)

Prijet storilec vloma v stanovanjsko hišo:

25. 3. 2016 nekaj po 18. uri smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Murgel, kjer je bil storilec prepoden s strani lastnika. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 46-letni moški (drž. BiH) vlomil skozi atrijska vrata in vstopil v notranjost. Ko ga je lastnik zalotil, ga je storilec odrinil in zbežal. Pri tem je odtujil dve denarnici z vsebino. Na podlagi opisa, ki ga je posredoval prijavitelj, so policisti osumljenca prijeli v bližini naslova in ga pridržali. Po končanem postopku je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Rop; prijet storilec:

27. 3. 2016 nekaj po 4. uri smo bili obveščeni o ropu na Kotnikovi ulici v Ljubljani. Policisti so ugotovili, da je do oškodovanca v času dviga gotovine na bankomatu, pristopil neznani moški in ga po obrazu pošprical s solzilcem, nato pa odtujil denar iz bankomata (20 eur). Na podlagi opisa, ki ga je posredoval prijavitelj, so policisti na Metelkovi prijeli osumljenca, 24-letnega moškega, drž. R Slovenije iz okolice Ljubljane. Denar je bil vrnjen oškodovancu, sprej pa je bil osumljencu zasežen. Zoper 24-letnika bodo policisti po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo.

Vlom v gostinski lokal:

28. 3. 2016 okrog 6.20 ure smo bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal na območju novih Fužin. Neznani storilec je preko noči vlomil skozi okno sanitarij in iz blagajne odtujil denar. Z dejanjem je povzročil za približno 1000 evrov škode. Policisti nadaljujejo z delom.

Prometna nesreča s smrtnim izidom:

28. 3. 2016 okrog 14.25 ure je bila PU Ljubljana o prometni nesreči pri kraju Litija. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 59 letnik vozil MK znamke BMW K 1200‎ po reg. cesti iz smeri Cerovice proti Šmartnem pri Litiji. Za njim pa je vozil 63-letni voznik prav tako MK BMW. Ko sta pripeljala iz desnega v ostri levi ovinek in nato v ravnino, je 59- letnik izgubil oblast nad motorjem. Pričelo ga je zanašati po vozišču, zaradi česar je trčil desno v varovalno ograjo ob cesti, z motorjem padel po vozišču ter obležal na vozišču. 63-letnik, ki je vozil za njim, se je umikal v levo, vendar je kljub temu trčil v MK 59-letnika in padel po tleh. 59-letnik je umrl na kraju nesreče, 63-letnik pa ni bil huje poškodovan.

Vlom v gostinski lokal:

29. 3. 2016 okrog 00.45 ure smo bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal na Kolodvorski ulici v Ljubljani. Neznani storilec je ponoči vlomil skozi vhodna vrata lokala in iz notranjosti odtujil cigaret. Z dejanjem je povzročil za nekaj sto evrov škode. Policisti nadaljujejo z delom.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …