Domov / Lokalno / ZAČELE SO SE TRADICIONALNE ČISTILNE AKCIJE

ZAČELE SO SE TRADICIONALNE ČISTILNE AKCIJE

Pomlad je že tradicionalno čas čistilnih akcij in tako se bomo tudi letos v občini Ivančna Gorica lotili čiščenja naravnega okolja. Med tem, ko bo vseobčinska čistilna akcija po krajevnih skupnostih potekala 16. aprila 2016, so eno prvih letošnjih čistilnih akcij izvedli že člani Jamarskega kluba Krka.

Krški jamarji v domači občini že nekaj let zaporedoma izvajajo čistilne akcije, z namenom, da očistijo jame, ki se nahajajo v neposredni bližini vodnega območja. Pred kratkim so se jamarji odpravili proti izletniški točki Lavričeva koča na Gradišču, v bližini katere se nahaja t.i. Zelenkotova jama. Po predhodnem ogledu jame so ugotovili, da je potrebna in primerna za čiščenje. Sama jama je nezahtevna za ogled in tudi pri čiščenju niso imeli večjih težav. Poleg jame so očistili tudi manjšo udornico v neposredni bližini, v kateri je bilo kar nekaj smeti. Kot so sporočili jamarji so prevladovale predvsem stare posode, kovinski predmeti, steklo … Ob zaključku so v okolici jame odstranili še nekatere težje predmete, ki so bili že dalj časa odvrženi v naravi.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …