Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 535 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 191 dogodkov, s področja javnega reda in miru 160 dogodkov in s področja prometne varnosti 169 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 15 vlomov in 26 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 22 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 8 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo, v kateri je udeleženec utrpel hude telesne poškodbe. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 58 krat na javnem kraju in 15 krat v zasebnem prostoru.

Drzna tatvina:

Dne 1. 4. 2016 okrog 10.30 ure smo bili obveščeni o drzni tatvini na območju Bežigrada. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je tega dne do oškodovanca pripeljal neznani moški z osebnim vozilom, neznane znamke, svetle barve, in zamotil oškodovanca s pogovorom, da je že predhodno dogovorjen za odkup bele tehnike. Ko je šel oškodovanec z njim za hišo, je pustil odprta vhodna vrata hiše, skozi katera je drugi neznani storilec vstopil in odtujil zbirateljske zlate kovance. Z dejanjem sta lastnika oškodovala za nekaj sto evrov. Policisti nadaljujejo z delom.

Vlom v poslovni objekt:

Dne 1. 4. 2016 okrog 21.15 ure smo bili obveščeni o vlomu v poslovni objekt na območju Lukovice pri Brezovici. Neznani storilec je vlomil skozi garažna vrata, pri čemer se je sprožil vlomni alarm. Neznanci so odtujil denar. Z dejanjem so povzročili za približno 400 evrov škode.

Vlom v stanovanje:

2. 4. 2016 okrog 10.15 ure smo bili obveščeni o vlomu v stanovanje na območju Preserja pri Domžalah. Neznani storilec je preko noči vlomil skozi okno in iz notranjosti odtujil nakit in tehnične predmete. Z dejanjem je lastnika oškodoval za približno 5000 evrov.

Prometna nesreča:

Policijska uprava Ljubljana je bila 2. 4. 2016 okrog 11.15 ure obveščena o prometni nesreči, ki se je pripetila na Tržaški cesti v Logatcu. Udeležena sta bila 42-letni motorist in 82-letni voznik osebnega avtomobila. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je motorist preko neprekinjene ločilne črte pričel prehitevati voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pred njim, v trenutku ko je slednji pričel zavijati levo, kar je tudi nakazal. Motorist je pričel zavirati, vendar trčenja ni mogel preprečiti, pri čemer je padel po tleh, voznik vozila pa je trčil v steno garažnega objekta. Po podatkih policije je motorist utrpel hude telesne poškodbe.

Drzna tatvina:

Danes, okrog 3.30 ure smo bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču Cikava. Neznani moški, urejenega videza, je potrkal na okno osebnega vozila v katerem je počival oškodovanec in mu kazal na zadnjo pnevmatiko. Ko je izstopil iz vozila je preveril kolo, neznanec pa ga je s pogovorom zamotil. Ko se je vrnil v vozilo, je opazil da mu manjka torba z vsebino. Z dejanjem je bil oškodovan za nekaj tisoč evrov. Policisti nadaljujejo z delom.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …