Domov / Lokalno / DRUGIČ PO TRASI ULTRA KOLESARSKE TURE CVIČKOV BREVET

DRUGIČ PO TRASI ULTRA KOLESARSKE TURE CVIČKOV BREVET

Lepa pomladna sobota je na Cvičkov brevet, ki se začne in zaključi v središču Ivančne Gorice, letos privabila 26 kolesark in kolesarjev, štirje kolesarji pa so se premierno podali tudi po trasi stalnega breveta Prijetno domače. Letošnjo ultra kolesarsko turo sta tudi tokrat organizirala Zavod Prijetno domače in kolesarski klub Randonneurs Slovenija. Kolesarji so se že kmalu po 7. uri zjutraj pričeli zbirati ob startni stojnici, ki je bila letos postavljena ob Tržnici Ivančna Gorica. Tam so se okrepčali, prejeli kartonček za zbiranje kontrolnih žigov, kapico z logotipom Prijetno domače in se pogovorili o posebnostih ture. Del kolesarjev je traso prevozil že lani, nekaj pa se jih je po njej podalo prvič. Naj omenimo še, da so se štirje kolesarji odpravili tudi po novo začrtani trasi stalnega breveta Prijetno domače, ki ga je na podlagi Krožne kolesarske poti Prijetno domače trasiral domačin Slavko Bučar, sicer udeleženec številnih brevetov doma in v tujini. Promocijski brevet Prijetno domače bo sicer potekal še letos, najverjetneje v mesecu juniju.

Cvičkov brevet je tudi tokrat potekal na trasi Ivančna Gorica – Žužemberk – Novo mesto – Šentjernej – Škocjan – Veliki Trn – Sevnica – Mokronog – Mirna – Gabrovka – Čatež – Ivančna Gorica, v dolžini 201 km. Kolesarji so imeli na voljo 13 ur in 20 minut za celotno pot, najhitrejši pa so z njo opravili v nekaj manj kot devetih urah. K zahtevnosti ture seveda pripadata tudi ustrezno okrepčilo in osvežitev. Kolesarji so lahko kaj malega prigriznili na startu in kontrolnih točkah, na voljo so jim bile dobrote Pekarne Mišmaš in Slaščičarstva Kovačič, ob zaključku pa so se izdatno okrepčali v Gostilni pri Frenku. Za osvežitev na cilju so bili tudi tokrat kolesarjem na voljo prostori fitness centra Vip.

Tudi letos so kolesarji izrazili zadovoljstvo nad ponudbo, organizacijo in nadvse zanimivo traso breveta ter zagotovili, da se preizkušnje udeležijo tudi prihodnje leto. Sklenemo lahko, da se je Cvičkov brevet že lepo zapisal v kolesarski koledar, zato se nam v naslednjem letu dolgoprogaši zagotovo pridružijo še v večjem številu.

Foto: Edi Vovk

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …