Domov / Lokalno / EKIPA PGD STIČNA DRŽAVNI PRVAK V KVIZU

EKIPA PGD STIČNA DRŽAVNI PRVAK V KVIZU

V soboto je v prostorih OŠ Stična in Srednje šole Josipa Jurčiča potekal pod okriljem Gasilske zveze Slovenije 15. državni kviz gasilske mladine, ki ga je uspešno organizirala Gasilska zveza Ivančna Gorica. Organizatorji so se na koncu lahko veselili tudi zmagoslavja domače ekipe iz PGD Stična, ki je že četrto leto zapored zmagala v kategoriji gasilskih pripravnikov.

Mladinski svet pri Gasilski zvezi Slovenije vsako leto razpiše t.i. tekmovanje v kvizu za gasilsko mladino. Tekmovanja potekajo na občinski in regijski ravni, najboljše ekipe pionirjev, mladincev in gasilskih pripravnikov pa se pomerijo še na državnem tekmovanju. Organizacijo letošnjega državnega tekmovanja je prevzela Gasilska zveza Ivančna Gorica, ki se je skupaj z vsemi gasilskimi društvi iz občine Ivančna Gorica zelo odgovorno lotila zahtevne organizacije. Osrednje prizorišče tekmovanja je bila športna dvorana OŠ Stična, kjer je poleg otvoritve in slovesnega zaključka potekal tudi praktični del tekmovanja, medtem, ko je teoretični del potekal v šolski jedilnici, kviz poimenovan »Gasilska znanja od 5 proti 0« pa v sosednji športni dvorani Srednje šole Josipa Jurčiča.

Na otvoritvi je slovensko in gasilsko himno zapel Gasilski moški pevski zbor Stična, udeležence tekmovanja in goste pa so pozdravili in nagovorili predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Lojze Ljubič, ravnatelj Srednje šole Josipa Jurčiča Milan Jevnikar, poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek in župan Dušan Strnad, ki je izrazil zadovoljstvo, da letošnje državno tekmovanje poteka v Ivančni Gorici. Prisotnim mladim gasilkam in gasilcem je čestital za njihove dosežke in kot je dejal, je prepričan, da bodo tudi v prihodnosti zagotovo opravljali različne naloge in funkcije v gasilstvu, bodisi na lokalnem, bodisi na državnem nivoju.

109 ekip iz vse Slovenije, ki jih je zastopalo več kot 300 mladih, se je pomerilo v treh različnih kategorijah in po koncu tekmovalnega dela je sledila slovesna razglasitev najboljših ekip. Na veliko veselje domačinov so na najvišjo stopničko v kategoriji gasilskih pripravnikov stopili člani ekipe PGD Stična. Ekipo so sestavljali Vid Perpar, Aleša Palčič in Luka Kastelic, tekmovali pa so pod mentorstvom Nine Hundrić.

Rezultati

PIONIRJI:
1. PGD Majšperk-Breg
2. PGD Bevke
3. PGD Želimlje

MLADINCI:

1. PGD Zadobrova-Sneberje-Novo Polje
2. PGD Pijava Gorica I
3. Grajska vas

GASILSKI PRIPRAVNIKI:

1. PGD Stična
2. PGD Lokovica
3. PGD Čušperk

Organizatorji so pripravili tudi zanimiv spremljevalni program; predstavila se je enota reševalnih psov Slovenije (OE Dolenjska), potekala je predstavitev vozil in gasilske tehnike PGD Stična in PGD Višnja Gora, organizatorji so poskrbeli tudi za promocijo domače občine s stojnico Prijetno domače, ne nazadnje pa je simboliko občinske znamke Prijetno domače vseboval tudi uradni znak tekmovanja.

Fotogalerija >>

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …