Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 203 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 77 dogodkov, s področja javnega reda in miru 64 dogodkov in s področja prometne varnosti 60 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 vlomov in 12 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 10 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Prijet storilec velikih tatvin iz stanovanjskih hiš:

Na območju Policijske postaje Kamnik so policisti v mesecu marcu obravnavali več primerov drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, kjer je storilec dejanje izvršil v času, ko so bili stanovalci doma. Z zbiranjem obvestil in intenzivno kriminalistično preiskavo so ugotovili identiteto storilca, ki je dejanja izvrševal.

Včeraj, 5. 4. 2016 popoldan, so policisti pridobili podatek, da se 28-letni osumljenec skriva v stanovanju na Jakopičevi ulici v Kamniku. Ko je osumljeni opazil policiste, je zaradi možnosti bega in preusmeritve policistov, na številko 113 naznanil lažno intervencijo – rop na Ljubljanski cesti, ki ga izvršujeta dva zamaskirana storilca. V času vožnje na kraj je bilo ugotovljeno, da gre dejansko za lažno naznanitev dogodka, v tem času pa je skozi balkon stanovanja zbežal tudi osumljeni. Njegov beg (plezanje po žlebu) iz stanovanja je opazil občan, ki je o tem obvestil policiste, ki pa so bili takrat že na kraju. Osumljeni je bil nato izsleden in prijet.

28-letniku so policisti odvzeli prostost in bo predvidoma s kazensko ovadbo zaradi suma storitve štirih kaznivih dejanj velike tatvine na predrzen način in kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč, priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policisti nadaljujejo s preiskavo v zvezi suma storitve tovrstnih kaznivih dejanj tudi na območju Domžal. Osumljeni je bil že obravnavan in obsojen za tovrstna kazniva dejanja.

Prijeta storilca tatvine platišč s pnevmatikami:

Danes, okrog 00.40 ure je bila PU Ljubljana obveščena o tatvini platišč s pnevmatika iz parkiranega vozila na Klemenčičevi ulici v Ljubljani. S kraja naj bi peš zbežala dva neznanca. Ob prihodu policistov na kraj so opazili vozilo Mazda, v katerem sta sedela dva moška. Vozilo je stalo v bližini vozila Peugeot 308. Moška sta se z vozilom ob prihodu policistov zapeljala naprej na travnik in nato peš zbežala proti Cesti Andreja Bitenca. Policisti so stekli za njima in oba tudi prijeli. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je vozilo Mazda odtujeno na območju Most v mesecu marcu letos. Iz vozila Peugeot 308 pa sta bili odtujeni dve kolesi s pnevmatikami, na dveh pa so bili odviti vijaki. Ob pregledu kraja sta bili najdeni obe kolesi, dvigalka in rokavice. Za nujno potreben čas je bila osumljencema (25 in 31 let) odvzeta prostost, po prenehanju razlogov, pa sta bila oba izpuščena. Zoper oba sledi po vseh zbranih obvestilih in dokazih kazenska ovadba.

Poskus drzne tatvine:

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj okrog 16.50 ure obveščena o dogodku na območju Dobrove, v katerem sta bila udeležena dva starejša občana. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da so se štirje neznani storilci tega dne okrog 16.30 ure, z osebnim vozilom (lahko bi bilo znamke Alfa Romeo), črne barve, z nameščenimi registrskimi tablicami iz Krškega območja, pripeljali na naslov oškodovancev. Trije so vstopili v odklenjeno stanovanjsko hišo, eden pa je stražil pred vhodnimi vrati. Oškodovancema so se predstavili kot oskrbovalci starejših občanov, pri čemer sta ju dva zamotila s pogovorom, tretji pa je vstopil v spalnico, kjer je pregledal omare. Med tem časom se je do omenjenega naslova pripeljal sosed, ki je opazil vozilo storilcev. Na njegov prihod je četrti storilec, ki je stražil zunaj, opozoril ostale tri, pri čemer so zapustili hišo. Sosed jim je dejal da bo o tem obvestil policijo, pri tem pa je eden od storilcev pristopil do njega in ga udaril. Eden od storilcev je takrat z vozila odstranil registrske tablice, nato pa so se vsi odpeljali s kraja, ne da bi karkoli odtujili. Policisti nadaljujejo z delom.

Opis storilcev:

– moški star približno 30 let, visok približno 185 cm, močnejše postave, oblečen v jakno črne barve;

– moški star med 30 in 35 let, visok približno 180 cm, po obrazu malo pegast, oblečen v temno zelena oblačila, na glavi je imel kapuco;

– moški star približno 35 let, okroglega obraza, svetlih las, na glavi je imel kapuco;

– neznani moški katerega opis ni znan.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …