Domov / Glasba / REBEKA DREMELJ IN DJOMLA KS VABITA NA OBALO

REBEKA DREMELJ IN DJOMLA KS VABITA NA OBALO

Plesni ritmi novega singla slovenske pevke Rebeke Dremelj, pri katerem je prvič sodelovala z balkanskim zvezdnikom DJomlo KS, vas bodo odpeljali tudi dlje od Jadrana!

DJomla KS je ob ustvarjanju nove poletne himne, ki bo povezala obiskovalce jadranske obale želel posneti s pevko, ki lahko samozavestno predstavlja latino ritme in novo žur pesem! Odločil se je za izjemno pevko in podjetnico Rebeko Dremelj, ki ima za seboj že nekaj uspešnih nastopov, med drugim tudi izdajo albuma na Balkanu.

Do sodelovanja je prišlo popolnoma spontano.” nam je odgovorila Rebeka na vprašanje, kje sta se s srbskim glasbenikom srečala. “DJomla KS mi je poslal demo posnetek, ki mi je bil všeč že na prvo poslušanje. Rada imam tovrstne izzive, in sem zelo odprta do novih glasbenih sodelovanj.” Tik pred začetkom snemanja pa je Rebeka izrazila le eno zahtevo. “Želela sem, da je del pesmi, ki ga jaz pojem v mojem materinem jeziku.”  saj je kot sama pravi ‘v njej skrit mali lokal patriot’, je še obrazložila.

Sodelovanje je bilo nekaj novega za oba tudi zato, ker je bila pesem posneta na različnih lokacijah, vse od Ljubljane do Beograda. Tako da se z DJomlo nista  niti srečala, a kot sta nam zaupala, se srečanja oba zelo veselita, saj sta prepričana, da vir dobre volje in energije, ki ga nosita oba v sebi ne more razočarati. Pesem Do Jadrana ima zelo enostavno sporočilo, ki se ga Rebeka po zadnjih življenjskih izkušnjah še kako rada poslužuje: »Uživajte dragi moji! Družite se! Pojdite ven! Uživajte z družino! Uživajte s prijatelji! Izkoristite čas, naredite prostor za dobro voljo in nova doživetja! Živite vsak dan. NE trudite se ga le preživeti!«

In kaj o pesmi meni Djomla KS? »Kaj je lahko lepšega kot pesem, ki te spominja na morje in akustično kitaro na plaži … to nikoli ne bo šlo ‘iz mode’. Pesem je ‘party song’ in za poletje, ki je pred nami, sem prepričan da jo bo marsikdo vzljubil kot pesem letošnjega poletja.« Glasbenik vroče poletne dni še najraje preživlja v velikih mestih, saj je bolj mestni tip človeka in se ob tem še pošalil: »Vsako mesto ima svoj bazen v katerem ne plavajo morski psi.«

About Novinar

Preverite tudi

Mark Zebra z ‘Marino’ osvaja plešišča

Mlad glasbeni ustvarjalec, ki je v zadnjih letih navdušil s skladbami, kot so ‘Fenomenalna‘, ‘Viski‘, ‘2 …