Domov / Lokalno / ŽUPAN SPREJEL UČENCE IZ POBRATENE OBČINE

ŽUPAN SPREJEL UČENCE IZ POBRATENE OBČINE

V dneh od ponedeljka, 4. aprila 2016 do petka, 8. aprila 2016 Osnovna šola Stična gosti obisk učencev iz partnerske šole iz Hirschaida. V mednarodni izmenjavi učencev sodeluje 20 učencev iz Realschule Hirschaid, ki so našo občino obiskali pod vodstvom dveh njihovih profesorjev. Naši učenci sovrstnike iz Nemčije gostijo tudi na njihovih domovih.

Včeraj so se učenci udeležili sprejema pri županu Dušanu Strnadu, ki je dijakom predstavil več kot 15-letno pobratenje obeh občin in jim ob njihovem obisku v naši občini zaželel prijetno bivanje. Ob zaključku sta se predstavnika slovenskih in nemških šolarjev županu še zahvalila za pomoč pri organizaciji izmenjave.

Pred sprejemom pri županu so si učenci že ogledali Podružnično šolo na Muljavi in tamkajšnji Šolski muzej, nadaljevali pa bodo z ogledom glavnega mesta Ljubljana, kobilarne Lipica in Pirana. V naslednjih dneh bodo čas preživljali pri pouku na osnovni šoli Stična, kjer bodo sodelovali pri različnih aktivnostih. Povratek učencev v Nemčijo bo sledil v petek v dopoldanskem času.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …