Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 485 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 182 dogodkov, s področja javnega reda in miru 151 dogodkov in s področja prometne varnosti 159 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 2 drzni tatvini, 17 vlomov in 23 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 47 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 10 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Policisti so štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli vozilo. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 60 krat na javnem kraju in 13 krat v zasebnem prostoru.

Prometna nesreča:

8. 4. 2016 okrog 19. ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Podutiški cesti v Ljubljani v kateri sta dve osebi utrpeli hude telesne poškodbe. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 77-letna voznica osebnega avtomobila Nissan vozila iz smeri Koseške ceste proti Šišenski. Ko se je pripeljala v bližino naslova Podutiška cesta 35, na prehodu za pešce, na katerem promet ni urejen s svetlobnimi znaki ni omogočila pešcem varnega prečkanja vozišča, ki so na prehodu in s sprednjim desnim delom vozila trčila v 70-letnega pešca in 85-letno peško, ki sta v tistem trenutku pravilno en ob drugem na prehodu za pešce prečkala vozišče. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. O vseh zbranih ugotovitvah nesreče bo obveščeno tožilstvo.

Vlom v hišo:

8. 4. 2016 okrog 20.15 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo na Kašeljski cesti v Ljubljani. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja so policisti ugotovili, da je neznani storilec tega dne okrog 19.45 ure vlomil skozi pritlično okno in vstopil v notranjost. V tem času se je oškodovanec nahajal v kletnih prostorih. Neznani storilec je pregledoval prostore in pri tem povzročal ropot, zaradi česar se je oškodovanec vrnil v pritlične prostore in opazil kako je neznanec zbežal skozi vlomljeno okno. Odtujil je več kosov nakita in s tem lastnika oškodoval za približno 1000 evrov. Policisti nadaljujejo z delom.

Drzna tatvina:

9. 4. 2016 okrog 16.30 ure smo bili obveščeni o drzni tatvini na Šmartinski cesti v nakupovalnem centru. Policisti so ugotovili, da sta do oškodovanca pristopila dva neznana mlajša moška in ga zamotila pri tem pa mu odtujila mobilni telefon. Z dejanjem sta ga oškodovala za približno 100 evrov. Policisti nadaljujejo z delom.

Požar:

9. 4. 2016 okrog 21.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o požaru na Prušnikovi ulici v Ljubljani. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so kraj zavarovali. Po prvih ugotovitvah je zagorel kiosk s suho robo, požar pa se je razširil še na gasilski dom. Policisti so kraj tekom noči zavarovali in opravili ogled v nedeljo. Pri ogledu se samega vzroka požara na kraju ni dalo ugotoviti, zato policisti z zbiranjem in ugotavljanjem okoliščin dogodka nadaljujejo. V požaru je kiosk pogorel v celoti, poškodovan pa je tudi gasilski dom (ostrešje, okna, fasada). Skupno je nastalo za približno 24.000 evrov škode.

Vlom v kolesarnico:

10. 4. 2016 okrog 21.45 ure smo bili obveščeni o vlomu v kletne prostore stanovanjskega bloka na Ulici Angelce Ocepkove. Neznani storilec je na neugotovljen način vstopil v stanovanjski blok nato pa vlomil v kolesarnico, od koder je odtujil kolo znamke Cross Fun. Z dejanjem je lastnika oškodoval za približno 650 evrov.

Drzna tatvina:

11. 4. 2016 okrog 3. ure smo bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču Lom. Policisti so z zbranimi obvestili ugotovili, da je okrog 2.30 ure neznani moški potrkal na steklo vozila, v katerem je spal oškodovanec (drž. Bolgarije) in ga opozoril, da je nekaj narobe s pnevmatiko. Oškodovanec je izstopil iz vozila, neznanec pa je izkoristil njegovo nepazljivost in mu iz sedeža odtujil torbo z vsebino. Oškodoval ga je za približno 150 eurov.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …