Domov / Lokalno / V IVANČNI GORICI BRALI POD DREVESI

V IVANČNI GORICI BRALI POD DREVESI

Vse od 18. – 22. aprila obeležujemo t.i. Slovenski teden knjige, v katerem je sedaj že uveljavljena Noč knjige z različnimi dogodki, ki pa se zaključi s praznovanjem Svetovnega dne knjige, 23. aprila. Svetovni dan knjige so obeležili tudi v knjižnici Ivančna Gorica. Ivanjški knjižničarji so na pobudo študentke krajinske arhitekture Mojce Seliškar združili moči in popraznovali skupaj. Minulo soboto so skupaj še z nekaterimi študenti in animatorji pred stavbo knjižnice postavili »Čitalnico pod drevesi«.

Mimoidoči in obiskovalci knjižnice so lahko prebirali knjige o urejanju okolice, otroci pa so v šotorih lahko poslušali pravljice, se igrali socialne igre in sodelovali v delavnicah na temo okolja. Ker e vreme dobro služilo se je na sončku ob knjigah zvrstila dobra stotnija bralcev.

Praznovanje bodo zaključili v sredo, 11. maja ob 17. uri, s predavanjem o urejanju okolice in otvoritvijo razstave izdelkov. Predaval bo arhitekt Mitja Škrjanec. Na predavanje se lahko prijavite na št. 01 7878 121.

Foto: Mojca Seliškar

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …