Domov / Lokalno / PODALI SE BOMO NA 4. POHOD PO KROŽNI POTI PRIJETNO DOMAČE

PODALI SE BOMO NA 4. POHOD PO KROŽNI POTI PRIJETNO DOMAČE

Od petka, 6. maja do nedelje 8. maja 2016, Zavod Prijetno domače in Občina Ivančna Gorica organizirata 4. pohod po Krožni poti Prijetno domače, s startom ob 6.45 uri izpred stavbe Občine Ivančna Gorica. Lani se je pohoda v vseh treh dneh udeležilo preko 150 pohodnikov, dnevno jih je po poti hodilo med 50 in 70, vseh dvanajst krajevnih skupnosti pa je uspelo obiskati 27 udeleženk in udeležencev pohoda.

V letošnjem letu organizator zopet pripravlja popestritev pohoda z zanimivimi aktivnostmi ob poti, zato še posebej vabljeni vsi, ki imate radi rekreacijo, zdrav način preživljanja prostega časa in uživanje v prelepi neokrnjeni naravi naše občine.

START: Petek, 6. maja ob 6:45 uri, izpred stavbe Občine Ivančna Gorica.

PREDVIDEN POTEK POTI:
1. DAN (6. maj 2016): Ivančna Gorica – Šentvid pri Stični – Sobrače – Temenica – Dob pri Šentvidu – Zagradec
2. DAN (7. maj 2016): Zagradec – Ambrus – Krka – Muljava
3. DAN (8. maj 2016): Muljava – Višnja Gora – Metnaj – Stična

Pot lahko prehodite v celoti (cca. 100 km) ali pa se nam pridružite na posameznih odsekih. Pot je označena z markacijami in usmeritvenimi tablami. Potek pohoda bo možno spremljati tudi preko spletne strani in Facebook profila občine Ivančna Gorica. Vsak pohodnik prejme kartonček za žigosanje, v katerem zbira žige nameščene na vseh 12-ih info točkah. Pohodniki, ki bodo zbrali vse žige, bodo nagrajeni s praktično nagrado. V primeru zadostnega števila zainteresiranih, bo organizirana tudi prenočitev.

Na pohod se je potrebno predhodno prijaviti na tel. št.: 041/437-382 ali na elektronsko pošto: turizem@ivancna-gorica.si, kjer dobite tudi vse potrebne informacije o pohodu in trasi poti.

ITINERAR_POTI_4._POHODA_PO_KROzNI_PEsPOTI_PRIJETNO_DOMAcE

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …