Domov / Lokalno / DEVETDESET LET STANISLAVA KLEMENČIČA IZ IVANČNE GORICE

DEVETDESET LET STANISLAVA KLEMENČIČA IZ IVANČNE GORICE

Včeraj je župan Dušan Strnad obiskal gospoda Stanislava Klemenčiča iz Ivančne Gorice (Pot na Vir), ki je pred kratkem dopolnil okrogli jubilej 90 let. Ob tej priložnosti mu je zaželel še veliko zdravja in obilo prijetnih trenutkov v krogu svojih najbližjih. Slavljenec se je rodil 29. aprila davnega leta 1926 v Radohovi vasi, mami Ani in očetu Francu. V družini je bilo kar šest otrok in sicer štirje bratje in dve sestri. Kot mlad fant je tudi sam rad pogledal za kakšno prikupno mladenko in tako je v Radohovi vasi v trgovini spoznal svojo bodočo ženo Ani, s katero sta se poročila leta 1951. Bila sta ljubeča zakonca. V zakonu so se jima rodile hčerke Slavi, Ani in Jelka. Z ženo Ani sta v zakonu preživela polnih 62 let, kar je bilo res bogato doživetje. Rada sta hodila v naravo, kjer sta z veseljem nabirala zlasti gobe in borovnice.

Gospod Stane se je za poklic krojača začel učiti leta 1942, čez dobrih pet let pa je tudi uspešno naredil izpit za krojaškega mojstra. Po opravljenem izpitu je nadaljeval s krojaštvom v Ivančni Gorici, v Kočevju in v elitni konfekciji Novost Ljubljana, kjer je delal vse do upokojitve leta 1984. Veliko je šival tudi za Združenje šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica in tako je še danes večina uniform delo njegovih rok. Kljub visoki starosti delo krojača ni opustil, saj še vedno rad poprime za iglo in kaj sešije za svoje prijatelje, sosede, znance, … Še zelo vedrega spomina in zdravega razuma spremlja aktualno dogajanje v kraju in širše, tudi sicer pa je bil aktiven v življenju domačega kraja, kot predsednik turističnega društva in član raznih krajevnih organizacij.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …