Domov / Lokalno / REKORDNIH 42 POHODNIKOV PREHODILO VSEH 12 BISEROV OBČINE

REKORDNIH 42 POHODNIKOV PREHODILO VSEH 12 BISEROV OBČINE

Včeraj se je končal zadnji dan tridnevnega pohoda po Krožni pešpoti Prijetno domače. Okrog petdeset pohodnikov se je v jutranjih urah iz Muljave podalo po treh Turistično-informativnih točkah z zaključkom v Gašper baru v Stični. Pohodniki so začeli pri info točki na Muljavi, kjer so se podali po Jurčičevi poti do Polževega. S Polževega jih je pot vodila mimo razvalin višnjanskega gradu, čez staro mestno jedro do info točke v Višnji Gori. Tam so jih pričakali prijazni meščani Višnje Gore in jih povabili na tamkajšnje mestno kopališče. Sledil je vzpon po Poti dveh slapov na Vrh pri Višnji Gori. Od tam so se pohodniki podali proti najvišjemu vrhu v občini Obolno. Pri Izletniški kmetiji Brčan se jim je pridružil še župan Dušan Strnad. Tudi včeraj pohodniki niso imeli sreče z vremenom, saj jih je zopet ujel dež, zato se niso podali na sam vrh, ampak so pot od izletniške kmetije na Obolnem nadaljevali proti info točki Metnaj.

Pot jih je pripeljala še do zadnje dvanajste info točke v treh dneh v Stično, kjer je v neposredni bližini le te pri Gašper baru potekal uradni zaključek tridnevnega pohoda. Župan Dušan Strnad in gostinec Gašper Černivec sta ob tej priložnosti simbolično prerezala trak novega info kotička, ki se nahaja v prostorih lokala. Za kulturno zabavno točko pa so poskrbeli folkloristi iz Stične. Po zasluženem okrepčilu, se je tudi uradno, s podelitvijo priznanj, zaključil četrti tridnevni pohod po Krožni poti Prijetno domače.

Vseh dvanajst krajevnih skupnosti, oziroma vseh dvanajst info točk je uspelo obkrožiti rekordnih 42 vztrajnih pohodnikov, ki so v treh dneh prehodili več kot 100 kilometrov. Iskrene čestitke!

 

Fotogalerija 3. dne >>

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …