Domov / Lokalno / ZA NAMI JE ČETRTI POHOD PO KROŽNI PEŠPOTI PRIJETNO DOMAČE

ZA NAMI JE ČETRTI POHOD PO KROŽNI PEŠPOTI PRIJETNO DOMAČE

Četrti množični pohod po Krožni pešpoti Prijetno domače, ki sta ga organizirala občina Ivančna Gorica in Zavod Prijetno domače, je potekal minuli konec tedna, od petka 6. maja, do nedelje 8. maja. V vseh treh dneh se je pohoda udeležilo več kot 170 pohodnikov, na delu poti pa se jim je pridružilo tudi preko 130 učenk in učencev prve triade Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični. Dnevno se je pohoda udeležilo približno od 50 do 80 pohodnikov. Vseh dvanajst krajevnih skupnosti, oziroma vseh dvanajstih info točk na Krožni pešpoti Prijetno domače je letos uspelo v treh dneh obiskati kar 42 udeležencem, kar je rekordna številka. Navigacijske naprave so pokazale, da so pohodniki v 34 urah ter po približno 3500 višinskih metrov vzponov, prehodili nekaj več kot 100 km poti. Zaključek tridnevnega pohoda je potekal v Gašper baru v neposredni bližini zadnje info točke v Stični, kjer je potekala tudi priložnostna otvoritev info kotička. Zbrane pohodnike je nagovoril župan Dušan Strnad, ki jim je čestital za prehojeno pot, najbolj vztrajnim 42 pohodnikom pa se je še posebej zahvalil s priznanjem in priložnostnim darilom za uspešno prehojeno pot in obisk 12-ih info točk na krožni pešpoti. Zahvalil se je tudi članom Jamarskega kluba Krka, ki so s svojo aktivnostjo – zavarovan ogled kraške Vodéne jame med hojo iz Ambrusa proti Korinju – še dodatno popestrili tridnevni pohod po občini.

In kdo so bili najbolj vztrajni pohodniki na 4. pohodu po Krožni pešpoti Prijetno domače?
Slavka in Anton Fortuna, Stanka in Anton Pungerčar, Ivanka in Alojz Fortuna, Marija in Jože Zajc, Ana in Anton Prosen, Marta in Uroš Šeme, Majda in Polde Sadar ter Marinka Kralj, Mira Ljoljič, Anton Košiček, Rado Kralj, Milan Kastelic, Andreja Zorec, Jožica Blatnik, Miran Slana, Jože Mestnik, Marija Mlakar, Vinko Buh, Marjan Mlakar, Anton Selan, Marta Rus, Aleš Tomažin, Alojz Šinkovec, Andrej Klemenčič, Franc Kalar, Janez Golf, Anton Vencelj, Karol Selan, Janez Perovšek, Anton Zupančič, Jože Gregorič, Boštjan Medvešek, Gorazd Kahne in Janez Mežan.

Zanimiv podatek:

  • Ob otvoritvenem pohodu je celotno pot v 3 dneh prehodilo 19 pohodnikov,
  • na drugem pohodu je celotno pot prehodilo 34 pohodnikov,
  • na pohodu lani jih je bilo 27,
  • letos pa je s celotno potjo opravilo rekordnih 42 pohodnikov.

Naj poudarimo, da je velik del pohodnikov celotno pot prehodilo že četrto leto zapored, zato jih ob morebitni udeležbi in ponovljenem podvigu naslednje leto čaka prav posebno priznanje. Nadejamo se, da se nam v prihodnjem letu zopet pridružijo tako naši stari znanci, kot tisti, ki si želijo pot prehoditi prvič. Veseli nas, da so se nam že na letošnjem 4. pohodu pridružili pohodniki tudi iz drugih krajev in občin. Upamo, da o svojem zadovoljstvu in izkušnji povedo tudi ostalim, željnim rekreacije, da se na naslednji 5. pohod zopet odpravimo v tako lepem številu.

 
Spodaj objavljamo tudi reportaže iz vseh treh dni.

Reportaža 1. dne >>
Reportaža 2. dne >>
Reportaža 3. dne >>

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …