Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 194 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 83 dogodkov, s področja javnega reda in miru 62 dogodkov in s področja prometne varnosti 68 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 12 vlomov in 13 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 18 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 6 prometnih nesreč, v kateri so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in 1 prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Prometna nesreča:

Včeraj ob 19. uri je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na območju Viča, v kateri je bila udeležena 70-letna kolesarka. Pri ogledu kraja nesreče in z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da se je kolesarka peljala po Vidičevi ulici iz smeri Dolgega mostu proti Cesti Dolomitskega odreda, ko ji je v bližini Vidičeve ul. 22 čez cesto stekla mačka in se zaletela v prednje kolo. Pri tem je izgubila ravnotežje in padla s kolesa. Zaradi poškodb je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je utrpela hude telesne poškodbe.

Drzna tatvina:

Včeraj, okrog 11.30 ure smo bili obveščeni o drzni tatvini na Streliški ulici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani moški izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji med sprehodom iz otroškega vozička odtujil mobilni telefon. Z dejanjem jo je oškodoval za približno 300 evrov. Opis neznanca: moški star 20-25 let, visok 175-180 cm, suhe postave, črnih las, oblečen v črne hlače in kratko majico olivno zelene barve.

Vlomi v vozila:

Na območju PU Ljubljana so policisti obravnavali šest vlomov v vozila. Vlomil v vozila so bili predvsem izvršeni v popoldanskem času, neznani storilci pa so na vozilih razbili steklo in iz notranjosti odtujili predmete puščene na vidnih mestih (torbe, navigacijska naprava, denarnica, nahrbtnik).

Pri tem velja opozoriti, da vrednejših predmetov ne puščamo v vozilu na vidnih mestih. Pomembna okoliščina, ki jo izkoriščajo storilci je priložnost, ki jo vidijo v predmetu, ki je na vidnem mestu v vozilu. Najpogosteje odtujeni predmeti iz vozila so : torbice, denarnice, navigacijska naprave, avtoradii, prenosni računalniki, mobilni telefoni… Načinov, ki si jih poslužujejo storilci za izvršitev kaznivega dejanja je več, od razbijanja stekla, vlom z nasilnim odklepanjem ključavnice, do uporabe tehničnih pripomočkov. Za izvršitev kaznivega dejanja potrebujejo le nekaj sekund. Ni pa zanemarljivo dejstvo, da storilci v nadaljevanju zlorabijo odtujene bančne kartice, pri čemer smo lahko oškodovani za mnogo več, kot s samim razbitim steklom na vozilu in odtujenim predmetom.

Nesreča pri delu:

Danes, okrog 9.45 ure je bila PU Ljubljana obveščena o nesreči pri delu na Trpinčevi ulici v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je 30-letni delavec opravljal dela na anteni (oddajnik) mobilnega operaterja, kjer je iz neznanega vzroka prišlo do stika z električno napetostjo. Odpeljan je bil v UKC Ljubljana. Po podatkih policije ni utrpel telesnih poškodb. O dogodku so bile obveščene tudi pristojne službe.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …