Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 552 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 182 dogodkov, s področja javnega reda in miru 180 dogodkov in s področja prometne varnosti 181 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 23 vlomov in 22 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 36 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 17 prometnih nesreč, v kateri so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 54 krat na javnem kraju in 13 krat v zasebnem prostoru.

Vlom v hišo:

V soboto, okrog 21.20 ure smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Kajakaški ulici v Ljubljani. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani storilec tekom dneva vlomil skozi okno, vstopil v notranjost in odtujil denar. Lastnika je oškodoval za nekaj sto evrov. Policisti nadaljujejo z delom.

Zaseg vozila:

V soboto, okrog 21.30 so policisti Policijske postaje Kočevje na makadamski povezovalni cesti med naseljema Livold in Dolga vas, ustavljali voznika osebnega vozila znamke VW golf III, brez nameščenih registrskih tablic, ki na znak policistov ni ustavil, ampak z vožnjo nadaljeval. Policisti so zapeljali za voznikom in ga večkrat poskušali zaustaviti s predpisanimi znaki, kar pa voznik ni upošteval ter z vožnjo nadaljeval po gozdni vlaki v smeri naselja Mestni Log, kjer je z vozilom obstal. Ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, zaradi ostalih kršitev (ni ustavil na znak policistov, vožnja z neregistriranim vozilom ter vožnja v naravnem okolju) pa mu je bil izdan plačilni nalog.

Postopek z voznikom:

Policisti Postaje prometne policije so v nedeljo, okrog ene ure zjutraj ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila Renault Twingo. Ker je voznik kazal znake nezanesljivega ravnanja, je bil opravljen test za prepoznavo simptomov psihoaktivnih snovi, ki je bil pozitiven, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prav tako pa je bilo med postopkom v vozilu odkrito hladno orožje – teleskopska palica. Zoper voznika bo zaradi posesti prepovedanega orožja uveden prekrškovni postopek, prav tako pa bo zaradi kršitev CPP na sodišče podan obdolžilni predlog.

Požar:

V nedeljo okrog 17.45 ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o požaru pomožnega objekta ob stanovanjski hiši. Na kraju so intervenirali gasilci, ki so požar pogasili, policisti pa zavarovali kraj. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je zagorelo v pomožnem objektu (drvarnici), požar pa se je razširil še na ostrešje hiše. Pri tem je bilo poškodovano tudi zgornje mansardno stanovanje. V požaru je nastalo za nekaj deset tisoč evrov materialne škode, nihče od stanovalcev pa po podatkih policije ni bil poškodovan. Z ogledom kraja so policisti pričeli zjutraj in še poteka zato vam, več informacij ta trenutek ne moremo posredovati.

Vlom v trgovino:

Danes, nekaj pred eno uro zjutraj, smo bili obveščeni o vlomu v trgovino v Podpeči. Z ogledom kraja dejanja in zbranimi obvestili, je do sedaj znano, da sta vsaj dva neznana storilca vlomila skozi drsna vrata v notranjost vetrolova in še naslednja vrata ter tako vstopila v notranjost trgovine, od koder sta odtujila večjo količino cigaret. Materialna škoda bo znana po inventuri. Policisti nadaljujejo z delom.

Prometna nesreča na primorski avtocesti:

V nedeljo, okrog 16. 25 ure se je na avtocesti Koper – Ljubljana, pri kraju Verd, pripetila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih 6 vozil. V prometni nesreči je bila 1 oseba hudo telesno poškodovana, tri osebe pa lažje. Premoženjska škoda na udeleženih vozilih in objektih po nestrokovni oceni policistov znaša približno 40.000,00 EUR.

Ugotovljeno je bilo, da voznik BMW med vožnjo ni bil pozoren na prometne razmere in pri približevanju ustavljajoči se koloni zaradi gostega prometa na avtocesti (vračanje iz turističnih krajev), zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v vozilo na levem prometnem pasu. Trčenje je bilo tako silovito, da so pri tem trčila še 3 vozila. Takoj po trčenju je pripeljal še voznik vozila tuje registracije, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji za vozilom povzročitelja in tako trčil v njegovo vozilo. Tehnični poseg na kraju prometne nesreče so izvedli gasilci Gasilske brigade Ljubljana in PGD Dolnji Logatec. (odklop akumulatorjev, posutje razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi…).

Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo, drugemu povzročitelju – tujcu pa je bil izdan plačilni nalog.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …