Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 183 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 72 dogodkov, s področja javnega reda in miru 49 dogodkov in s področja prometne varnosti 53 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 vlomov in 11 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 14 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 3 prometne nesreče, v kateri so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Prometna nesreča:

Včeraj, okrog 21.25 ure se je na regionalni cesti izven naselja Mengeš pripetila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in motorist. Slednji je utrpel hude telesne poškodbe, nastalo pa je za približno 7000 evrov materialne škode. Z ogledom kraja prometne nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 62-letni voznik BMW-ja vozil po regionalni cesti izven naselja Mengeš in v križišču z lokalno cesto Nožice-Topole zavijal levo, pri tem pa zaprl pot 29-letnemu motoristu s Hondo, ki je takrat pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Kljub umikanju motorista v desno, je med njima prišlo do trčenja. Motorist je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. O vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Prometna nesreča:

Včeraj okrog 13. ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Slovenčevi ulici, ki jo je zaradi nepravilnega premika povzročil drž. Nemčije s tem da je trčil s tovornim vozilom trčil v kombi. Pri povzročitelju je bila ugotovljeno zakonsko nedovoljena stopnja prisotnosti alkohola (0.72 mg/l). Vozniku je bilo zaradi povzročitve prometne nesreče izdano potrdilo o plačani globi (plačal na kraju), zaradi vožnje pod vplivom alkohola, pa mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in je bil priveden k dežurni okrajni sodnici.

Drzna tatvina:

Včeraj, nekaj pred 10.30 uro je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je do oškodovanke na avtobusnem postajališču na Linhartovi cesti v Ljubljani pristopil neznani moški in jo ogovoril z vprašanjem o poti do nakupovalnega središča. Prav tako jo je prosil, da mu to pokaže na zemljevidu Ljubljane, ki ga je imel pri sebi. Neznanec je nato izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji na posebno drzen način odprl zadrgo na žepu torbice, ki jo je držala v rokah, in ji odtujil kuverto z denarjem in dokumente. Z dejanjem jo je oškodoval za približno 700 evrov.

About Novinar

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …