Domov / Lokalno / VABLJENI NA 47. TABOR SLOVENSKIH PEVSKIH ZBOROV

VABLJENI NA 47. TABOR SLOVENSKIH PEVSKIH ZBOROV

V soboto in nedeljo bo v Šentvidu pri Stični potekal tradicionalni 47. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi letos bo ta največja zborovska prireditev v Sloveniji sestavljena iz sobotnega koncerta zamejskih in slovenskih zborov iz tujine, ter nedeljskega skupnega koncerta s TV prenosom Televizije Slovenije. Slavnostni govornik na nedeljski prireditvi bo minister za kulturo, Anton Peršak.

Tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični je najbolj množično zborovsko srečanja pri nas, posvečeno slovenski zborovski pesmi. Prireditev vsako leto poteka v organizaciji upravnega odbora tabora, Občine Ivančna Gorica in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Seveda pa prireditve ne bi bilo brez OŠ Ferda Vesela ter krajanov in društev iz Šentvida, ki vsako leto prijazno sprejmejo več kot tisoč pevcev iz Slovenije in zamejstva.

Letošnji tabor bo potekal pod geslom »Jaz sem si pa nekaj zmislu«. Na predvečer nedeljskega koncerta združenih zborov, se bodo v avli OŠ Ferda Vesela, v soboto 18. junija ob 20. uri predstavili slovenski pevski zbori iz zamejstva in iz drugih držav, predvsem iz območja nekdanje Jugoslavije.

Nedeljski program se bo začel s tradicionalno povorko skozi Šentvid s pričetkom ob 12.30 uri in se nadaljeval ob 13.15 s koncertom združenih pevskih zborov in televizijskim prenosom. Moški, ženski in mešani zbori bodo pod vodstvom dirigenta Igorja Švare zapeli 25 pesmi, pridružil pa se jim bo tudi Policijski orkester in otroška pevska zbora iz Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični in Osnovne šole Stična. V programu sodeluje tudi Folklorna skupina Vidovo. Pevce in obiskovalce bosta nagovorila predsednik upravnega odbora tabora, Jernej Lampret in minister za kulturo, Anton Peršak.

Program 47. Tabora slovenskih pevskih zborov:

Sobota, 18. junij
20.00, Koncert zamejskih zborov in slovenskih zborov iz drugih držav, v OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični.
Zaključek z ognjemetom.

Nedelja 19. junij
12.30, Slavnostna povorka
13.15, Koncert združenih pevskih zborov in prenos TV Slovenija.
Pozdravni nagovor: Jernej Lampret, predsednik Tabora slovenskih pevskih zborov.
Slavnostni govornik: Anton Peršak, minister za kulturo.
Sodelujejo: Otroški pevski zbor OŠ Ferda Vesela, Policijski orkester in Folklorna skupina Vidovo. Veselo pa bo tudi po zaključku tabora, saj ob 15. uri organizira Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični veselico z ansamblom Šantej.

About Novinar

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …