Domov / Lokalno / ZA NAMI JE 18. KOLESARSKI MARATON TREH OBČIN

ZA NAMI JE 18. KOLESARSKI MARATON TREH OBČIN

V nedeljo, 5. junija 2016, se je v organizaciji Kolesarskega društva Grosuplje odvil že 18. kolesarski maraton treh sosednjih občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje, ki ponuja več različnih tras za staro in mlado. Organizatorjem je bilo vreme letos še posebej naklonjeno, saj se je maratona udeležilo kar 665 ljubiteljev kolesarjenja, med katerimi je bilo moč opaziti tudi kolesarje v dresih občinske blagovne znamke Prijetno domače.

Po uvodnih pozdravih,- župana občine Grosuplje dr. Petra Verliča in podžupana občine Ivančna Gorica Tomaža Smoleta, so se ob 9. uri na Kolodvorski ulici v Grosupljem na pot s kolesi podali kolesarji na 92, 80 in 56 – kilometrsko cestno preizkušnjo z vzponom na 600 metrov visoki Korinj. Po nekaj minutnem presledku je sledil start po planinsko – kolesarski poti z vzponom na Kucelj v dolžini 30 km in start družinskega maratona v dolžini 16 in 27 km, ki je namenjen predvsem družinam in nekoliko manj pripravljenim kolesarjem. Naj omenimo, da se je družinskega maratona udeležilo kar 287 kolesarjev od tega kar 175 otrok, ki so bili na koncu po njihovih izrazih zelo veseli in zadovoljni.

Na svoj račun so prišli tudi ljubitelji pohodništva, kajti za vse tiste, ki se na pot raje odpravijo peš kot pa s kolesom, je bil organiziran pohod na Cerovo z ogledom učne poti »Po sledeh vodomca«.

Podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole je v nagovoru dejal, da ga veseli, da občine Ivančna Gorica, Grosuplje in Dobrepolje povezujejo prijetne aktivnosti in lepe prireditve, kot je ta. Vsem kolesarkam in kolesarjem je zaželel še varno in prijetno pot.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …