Domov / Lokalno / JAVNA RAZGRNITEV Z JAVNO OBRAVNAVO OPPN ŠPORTNI PARK GROSUPLJE

JAVNA RAZGRNITEV Z JAVNO OBRAVNAVO OPPN ŠPORTNI PARK GROSUPLJE

V sredo, 15. junija 2016, je v dvorani Družbenega doma Grosuplje potekala Javna razgrnitev z javno obravnavo Občinskega podrobnega prostorskega načrta Športni park Grosuplje. Zainteresirani javnosti so OPPN Športni park Grosuplje predstavili vodja urada za prostor Občine Grosuplje Miha Simončič s sodelavko Suzano Bužan, izdelovalca OPPN-ja Janko Žnidaršič in Andreja Oblak iz podjetja P.U.Z. podjetje za urejanje zemljišč d.o.o ter izdelovalec hidrološko hidravličnega elaborata Peter Lovšin iz podjetja Urbanija, prostorske rešitve d.o.o..

Vodja urada za prostor Občine Grosuplje Miha Simončič je uvodoma povedal, da se je urbanistični preizkus (možnosti umestitev dejavnosti ali objektov v prostor) za Športni park Grosuplje naredil že leta 2011, leta 2013 pa smo s sprejemom Občinskega prostorskega načrta občine Grosuplje prostor, ki bo namenjen športnemu parku, in tudi namensko rabo samih zemljišč, dejansko definirali. S sklepom župana o začetku priprave OPPN v letu 2014 smo nato začeli pripravljati OPPN Športni park Grosuplje. Na osnutek OPPN-ja Športni park Grosuplje smo že pridobili smernice nosilcev urejanja prostora, prestal pa je tudi CPVO presojo in tudi vse hidrološke hidravlične analize, ki so bile potrebne zaradi same občutljivosti in poplavnosti območja. OPPN Športni park Grosuplje je tako trenutno v fazi javne razgrnitve.

OPPN Športni park Grosuplje sta podrobneje predstavila izdelovalca OPPN-ja Janko Žnidaršič in Andreja Oblak iz podjetja P.U.Z..

Območje urejanja se nahaja na severovzhodnem delu naselja Sončni dvori na obstoječem travniku, kjer trenutno ni nobene zazidave. Površina območja urejanja podrobnega prostorskega načrta znaša 58.790 m2. V območju OPPN so zasnovane 4 prostorske enote, ki so namenjene gradnji novih objektov. V prvih treh enotah je predvidena gradnja športnih igrišč s spremljajočimi objekti za šport ter pomožne storitve, v četrti enoti pa je predvidena gradnja večnamenske dvorane večjega merila. Po celotnem območju je predvidena tudi sprehajalna pot, opremljena z urbano opremo in javno razsvetljavo, celotno območje pa je možno tudi ograditi z ograjo.

V prvi prostorski enoti se predvideva ureditev 6 teniških ali drugih igrišč z možnostjo prekritja, možna pa je tudi postavitev začasnega montažnega objekta za potrebe sanitarij in garderob ter začasnih tribun. V drugi prostorski enoti se predvideva igrišče za košarko ali mali nogomet in 2 igrišči za odbojko na mivki oz. druga igrišča, skate park, vadbeni prostor za skupinske vadbe na prostem in otroško igrišče. V tretji prostorski enoti se predvideva ureditev zelenih površin za športna igrišča in druge gradbene inženirske objekte za šport, rekreacijo in prosti čas s spremljevalnimi objekti, ki služijo za potrebe športnega parka. V četrti prostorski enoti pa se, kot že rečeno, predvideva izgradnja večnamenske dvorane. Na več območjih so predvidena tudi parkirišča. Na sami javni obravnavi je bila s strani zainteresirane javnosti vsebina OPPN-ja Športni park Grosuplje zelo dobro sprejeta, so pa bila podana vprašanja v zvezi s poplavnostjo območja, na katera se bo podalo še dodatna pojasnila. Javna razgrnitev se bo zaključila 30. 6. 2016.

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …