Domov / Lokalno / NOVA TURISTIČNA KARTA

NOVA TURISTIČNA KARTA

V dneh pred praznikom Občine Ivančna Gorica je Zavod Prijetno domače izdal tretjo različico Turistične karte občine Ivančna Gorica. Zemljevid občine, opisi njenih krajevnih skupnosti, pomembnejših znamenitosti, poti in gostinsko-turistične ponudbe, so lepo povabilo tako gostom kot domačinom, za odkrivanje še neodkritega v naši občini.

Turistična karta, ki je napisana v treh jezikih, slovenskem, angleškem in nemškem, je oblikovana v skladu s celostno grafično podobo občine; Prijetno domače – občina Ivančna Gorica. Bralca, pohodnika, kolesarja, avtodomarja oz. slehernega obiskovalca karta vodi po vseh dvanajstih biserih – krajevnih skupnostih naše občine. Kartografski del poleg imen krajev, vrhov, navedenih nadmorskih višin, prometne infrastrukture in vsega kar sodi na splošni zemljevid območja, vsebuje tudi vris pohodniških in kolesarskih poti pri nas. Skupen nabor štirinajstih poti je opremljen tudi s QR kodami, ki bralcu omogočajo natančnejši pregled tras na ustreznem spletnem portalu GeaGo. Podrobnejši opis posameznih krajev bralec najde v besedilu na drugi strani karte, ki poleg občinskega središča po abecednem redu predstavlja tudi krajevne skupnosti Ambrus, Dob pri Šentvidu, Ivančna Gorica, Krka, Metnaj, Muljava, Sobrače, Stična, Šentvid pri Stični, Temenica in Zagradec. Novost karte je, da na kraje veže tudi turistično in gostinsko ponudbo s pripadajočimi osnovnimi podatki in lokacijo. V vsakem kraju je prepoznan vsaj en subjekt, ki predstavlja tovrstno ponudbo s tem, da obiskovalcem ponuja bodisi hrano, lokalne pridelke in izdelke, športni ali muzejski objekt, večji prostor za zaključene skupine ali pa upravlja s turistično infrastrukturo in podobno. V nekaterih lokalih so urejene tudi turistične informacijske točke, ki dodatno omogočajo posredovanje ustreznih informacij.

Nenazadnje je zemljevid občine Ivančna Gorica namenjen tudi uporabi lokalnih turističnih društev in ponudnikov, ki lahko uporabljajo karto kot komunikacijsko in informacijsko orodje, poleg tega pa njene izseke ali posamezne dele namenijo izdelavi lastnih publikacij, za kar Zavod Prijetno domače tudi izda ustrezno dovoljenje. Karta je namenjena tudi vsebinski obnovi dvanajstih turističnih info točk v krajevnih središčih občine, ki bo sledila v prihajajočih mesecih.

Karta je obiskovalcem in domačim raziskovalcem na voljo v turistični info pisarni Zavoda Prijetno domače (Poslovni center Žolnir), v sprejemni pisarni občine Ivančna Gorica, Jurčičevi domačiji na Muljavi in na informacijskih točkah na Mestnem kopališču v Višnji Gori, Kavarni »Pri Joži« v Zagradcu in Gašper baru v Stični.

Vabljeni k odkrivanju skritih kotičkov naše občine!

About Novinar

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …