Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 494 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 133 dogodkov, s področja javnega reda in miru 171 dogodkov in s področja prometne varnosti 152 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 13 vlomov in 13 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 45 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 12 prometnih nesreč, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in 2 prometni nesreči, v kateri so udeleženci utrpeli hude telesne poškodbe. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 54 krat na javnem kraju in 12 krat v zasebnem prostoru. Prav tako so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov zasegli kršiteljem šest osebnih vozil in en KZM.

Drzna tatvina:
24. 06. 2016 okrog 14.20 ure je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini na Streliški ulici v Ljubljani. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s kolesom pripeljal za oškodovanko, ki je hodila po Streliški ulici, in ji z vratu strgal verižico, nato pa se odpeljal v smeri Strossmayerjeve ulice. Z dejanjem je oškodovanka oškodovana za približno 300 evrov, v dogodku po podatkih policije ni utrpela telesnih poškodb.

Požar:
25. 06. 2016, nekaj minut pred 2. uro je bila PU Ljubljana obveščena o požaru v stanovanju v stanovanjskem bloku na Viški cesti v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da se je vnelo olje na štedilniku, medtem ko je občan zaspal. Ogenj je pogasil sam pred prihodom gasilcev, pri tem pa je utrpel po podatkih policije, lahke telesne poškodbe, nastalo pa je za približno 2000 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Tatvina denarja:
Policijska uprava Ljubljana je bila 25. 06. 2016, nekaj pred 11. uro obveščena o tatvini denarja iz pisarne bencinskega servisa v Litiji. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je neznani moški neopazno vstopil v pisarno bencinskega servisa in iz domnevno zaklenjenega sefa odtujil denar. V pisarni je bil zaloten s strani ene od prodajalk, kateri se je izgovoril, da išče stranišče. Prodajalka ga je napotila iz pisarne, neznani moški pa je brez ugovarjanja to storil in zapustil prostore bencinskega servisa. V času dogodka je bil pri prodajnem pultu še en neznani moški, ki je po nakupu odšel takoj za prvim storilcem, nato pa sta kraj zapustila skupaj.
Opis neznanih moških:
1. neznani moški, ki je bil zaloten v pisarni je visok med 170 in 180 cm, star 25-35 let, malo močnejše postave, kratko ostriženih temnih las,
neobrit, oblečen v srajco z dolgimi rokavi in modrim karo vzorcem ter srednje dolge hlače (čez kolena), svetlo modre barve.
2. neznani moški pri pultu je bil star približno 30 let, visok okrog 180 cm, močnejše postave, kratko ostriženih las, neobrit, oblečen v majico
s kratkimi rokavi, rjave ali črne barve, kratke hlače, svetlo modre barve in obut v športne copate, sive barve.
V dogodku je nastalo za nekaj tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo s preiskavo v zvezi suma storitve kaznivega dejanja tatvine. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Prometna nesreča:
26. 06. 2016 nekaj minut pred 10. uro je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Adamičevi cesti v Grosupljem, v kateri je ena oseba utrpela hude telesne poškodbe. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 55-letni voznik VW Transporterja vozil po Adamičevi cesti iz smeri Ljubljanske ceste proti Taborski cesti. Ko se je pripeljal v bližino prehoda za pešce, na katerem promet ni urejen s svetlobnimi znaki, je trčil v 78-letnega pešca, ki je v tistem trenutku pravilno, po prehodu za pešce prečkal vozišče Adamičeve ceste. Pešec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana, kasneje je isti dan umrl. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Vlom v športne prostore:
26. 06. 2016 nekaj po 10. uri je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v športne prostore na območju Šiške. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec med 25. 6. 2016 in 26. 6. 2016 vlomil skozi vrata športnega kluba, od koder je odtujil športno opremo (9 loparjev za tenis) in ostalo opremo (dva stroja za servisiranje loparjev, večjo količino strun v kolutih). Z dejanjem je povzročil za približno 3500 evrov materialne škode.

Nesreča v gorah:
26. 06. 2016 okrog 13.25 ure je bila PU Ljubljana obveščena o nesreči v gorah, kjer naj bi na plezališču Sivnica v globel padel plezalec. Aktivirani so bili reševalci in GRS Kamnik. Policisti so na kraju ugotovili, da je 25-letni občan tega dne okrog 13. ure plezal na steni plezališča Sivnice. Pri plezanju se mu je odlomila skala (oprijemka), med zatikanjem vrvi v klin. Zaradi tega je padel v globino 4 do 5m, pri čemer se je telesno poškodoval. S helikopterjem je bil prepeljan v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je utrpel lahke telesne poškodbe. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Prometna nesreča:
Danes okrog polnoči smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtomobilski cesti pri počivališču Lom (smer Ljubljana), v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala, ena oseba je utrpela lahke telesne poškodbe, nastalo pa je za približno 19000 evrov škode. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 53-letni voznik Citroena, drž. Madžarske na bencinskem servisu na počivališču Lom točil gorivo, iz vozila pa sta v tem času izstopila dva potnika. Po točenju je voznik vozilo brez potnikov zaklenil in odšel v bencinski servis, pri tem pa ko je zapustil vozilo, ni ukrenil vse potrebno, da se vozilo ne more samo premakniti. Vozilo, ki je bilo neosvetljeno, se je pričelo vzvratno premikati po točilni ploščadi proti uvoznem delu na bencinski servis ter se po njem peljalo, nato pa zapeljalo na avtomobilsko cesto. Takrat je pravilno po levem prometnem pasu pripeljala 18-letna voznica, drž Slovenije, osebnega avtomobila znamke Lancia Delta, ki je trčila v neosvetljeno vozilo. Za njo je po levem prometnem pasu pravilno pripeljal še 41-letni voznik, drž. Slovenije osebnega avtomobila Peugeot 508 in pri tem trčil vanjo. Voznica Lancie je po podatkih policije utrpela hude telesne poškodbe, voznik Peugeota pa lahke telesne poškodbe. Oba sta bila z reševalnimi vozili odpeljana v UKC Ljubljana. V času ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic, je bilo desno smerno vozišče avtomobilske ceste v smeri Ljubljane popolnoma zaprto za promet do pol tretje ure zjutraj. Obvoz je bil urejen preko počivališča. V času zapore je bil promet redek in ni prihajalo do zastojev. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

About admin

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …