Domov / Lokalno / PODPIS POGODBE ZA IZGRADNJO PODRUŽNIČNE ŠOLE POLICA

PODPIS POGODBE ZA IZGRADNJO PODRUŽNIČNE ŠOLE POLICA

V ponedeljek, 18. julija 2016, sta župan dr. Peter Verlič in predsednik uprave CGP d.d. Martin Gosenca podpisala pogodbo za izgradnjo Podružnične šole Polica. Pogodbena vrednost znaša cca. 2.125.000 evrov z ddv in vključuje vsa gradbeno obrtniška dela, instalacijska dela ter zunanjo ureditev. Rok za dokončanje del je 10 mesecev.

»Od danes naprej je vse jasno, šola se gradi, roki so tesni in jaz sem prepričan, da bo naslednje leto 1. september v naši občini eden lepših prvih septembrov, ko bodo otroci prišli v novo šolo,« je ob podpisu pogodbe dejal župan dr. Peter Verlič.

Direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar pa je povedal, da bomo uvedbo v delo izvedli že v tem tednu, tako da bo izvajalec kar takoj lahko pričel z delom, temeljni kamen pa bomo položili 1. septembra letos in skupaj slovesno obeležili to gradnjo, ki smo jo dolgo čakali. Povedal je še, da je Občina že pred 14 dnevi pričela tudi z izvedbo elektro in vodovodnega priključka za bodočo šolo, dela pa se že bližajo koncu.

Novo šolo že nestrpno pričakujejo učenci, ki sedaj obiskujejo še staro šolo, in njihovi starši, veselijo pa se je tudi učitelji in vsi zaposleni v šoli. Gre za dolgoletno željo tamkajšnjih krajanov, pa tudi vodstva Občine. Nova šola bo sprejela 140 otrok od 1. do 5. razreda. Imela bo 5 oddelkov, šolsko telovadnico, uredilo pa se bo tudi zunanje dvorišče in igrišče, parkirišča in avtobusno postajališče.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …