Domov / Lokalno / SREDNJA ŠOLA JOSIPA JURČIČA IMA LETOS KAR ŠTIRI ZLATE MATURANTE

SREDNJA ŠOLA JOSIPA JURČIČA IMA LETOS KAR ŠTIRI ZLATE MATURANTE

Na srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica so 04. in 11. julija podelili spričevala letošnjim maturantom splošne in poklicne mature. Rezultati obeh matur so ponovno dokazali, da imamo v Ivančni Gorici odlično gimnazijo in srednjo ekonomsko šolo.

Septembra leta 2012 se je program gimnazije na Srednji šoli Josipa Jurčiča vpisalo 54 prvošolcev, 18 fantov in 36 deklet. Po dodatnih vpisih in prepisih je letos maja četrti letnik uspešno zaključilo 52 dijakov in dijakinj, ki so pristopili tudi k opravljanju mature.

Maturo je v junijskem roku uspešno končalo kar 98,08 %, dijakov, mature ni opravil samo en kandidat. Letošnji slovenski uspeh na maturi je 88,4 % (lani 89,7%). Srednja šola Josipa Jurčiča pa se letos lahko pohvali kar s štirimi zlatimi maturanti, (lani trije). Dosedanjim 48 zlatim maturantom Srednje šole Josipa Jurčiča so se letos pridružili Klara Groznik, Jošt Dolinšek, Janja Koželj in Jan Zaletel. Zlatih maturantov, torej tistih, ki so dosegli 30 do 34 točk, je bilo letos v Sloveniji 260 (lani 320). Posebej velja izpostaviti Klaro Groznik, ki je dosegla vseh 34 možnih točk, takšnih dijakov pa je letos v celotni Sloveniji le 17 (lani 16).

Ravnatelj Milan Jevnikar se je na podelitvi spričeval dijakom v nagovoru zahvalil za tak velik uspeh in jim iskreno čestital! »Vsaka opravljena matura je dosežek vreden vse pohvale, veliko dejanje za vsakega posameznika. Prav pa je, da izpostavimo tudi vrhove in se veselimo, da so bili naši dijaki in naši sošolci«, je v slavnostnem nagovoru dejal ravnatelj srednje šole, preden se je poslovil od maturantov in profesorjev, ki sedaj mirno odhajajo na zaslužene počitnice.

V junijskem roku je pristopilo k opravljanju poklicne mature tudi 16 dijakov programa ekonomski tehnik. Dosegli so 87,5 % uspeh (lani 96,2 %, predlani 100%), kar je samo malenkost nižje od letošnjega slovenskega povprečja, ki je bilo 90,9 %. Po številu doseženih točk pa so ivanški dijaki daleč nad slovenskim povprečjem. Povprečno število doseženih točk uspešnih maturantov na poklicni maturi je letos 16,5 (lani 16,04, predlani 15,37), kar je več kot dvakratnik zadostnega števila točk (8) za uspešno opravljeno maturo. Le en kandidat je opravil poklicno maturo z 11 točkami, vsi ostali pa z več kot 15 točkami.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …