Domov / Lokalno / JANEZ ERČULJ POSTAL EVROPSKI VETERANSKI PRVAK V KOŠARKI

JANEZ ERČULJ POSTAL EVROPSKI VETERANSKI PRVAK V KOŠARKI

V Novem Sadu je od 25. junija do 3. julija pod okriljem Mednarodne veteranske košarkarske zveze (FIMBA) potekalo deveto evropsko veteransko prvenstvo v košarki. V kategorijah od 35+ pa do 75+ (starostne kategorije so od 35-40 od 40-45 in tako naprej na 5 let) je nastopalo 100 ekip, med njimi kar devet slovenskih.

Za nas je bila najbolj zanimiva in kot se je izkazalo na koncu tudi najbolj uspešna moška reprezentanca nad 55 let, kjer je igral tudi občan Janez Erčulj iz Stične. Janez, ki je še vedno tudi aktiven član Košarkarskega kluba Ivančna Gorica je naslovu svetovnega veteranskega podprvaka (selekcija nad 50 let), ki ga je osvojil pred tremi leti v Grčiji tako dodal novo lovoriko – zlato. V finalni tekmi so z rezultatom 70:43 prepričljivo premagali Moldavijo. Najboljši strelec je bil vsem dobro znan Dušan Hauptman s 27 točkami. Janez je v finalu igral slabih 12 minut in dosegel 4 točke ob odličnem 67% metu.

Po besedah Erčulja so bili s soigralci odlična ekipa, ki je zmagovala predvsem s trdno obrambo. Navdušen je bil tudi nad odličnim sprejemom v Novem Sadu s strani gostiteljev, prav tako pa je pohvalil zelo dobro hrano.

Za Slovenijo so igrali: Dušan Hauptman, Branimir Potisk, Janez Erčulj, Vojko Anzeljc, Marjan Oprčkal, Andrej Plaunsteiner, Franci Medved, Dušan Kovačič, Anton Vidmar, Abdulah Kahvedžić, Milan Jevšek in Marko Slokar.

Naj še omenimo, da bo jubilejno 10. evropsko prvenstvo v veteranski košarki Maxibasketball 2018 gostil Maribor. Janezu Erčulju želimo, da se dobro pripravi tudi na naslednje, domače prvenstvo in ne dvomimo, da nas bo zopet razveselil. Za osvojeni naslov evropskega prvaka mu iskreno čestita tudi župan Dušan Strnad s sodelavci.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …