Domov / Lokalno / OTROCI IZ IVANČNE GORICE UŽIVAJO NA DEBELEM RTIČU

OTROCI IZ IVANČNE GORICE UŽIVAJO NA DEBELEM RTIČU

Območno združenje Rdečega križa Grosuplje letos že dvajseto leto zapored organizira zdravstveno letovanje za otroke iz treh sosednjih občin Ivančne Gorice, Grosuplja in Dobrepolja. Letovanja na Debelem Rtiču, ki letos poteka od 19. julija do 28. julija, se je udeležilo 200 otrok, od tega 91 otrok iz naše občine.

V četrtek, 21. julija 2016, so otroke na Debelem Rtiču obiskali tudi Tomaž Smole, podžupan Občine Ivančna Gorica, Nevenka Dolgan, podžupanja Občine Dobrepolje, Franc Horvat, predsednik RKS OZ Grosuplje in Anica Smrekar, sekretarka RKS OZ Grosuplje.

Vodja zdravilišča mag. Ana Žerjal in vodja zdravstvene službe dr. Breda Franetič Prunk sta gostom najprej predstavili novosti v zdravilišču, nato pa so vsi skupaj obiskali 200 otrok iz RKS OZ Grosuplje, ki so na socialnem ali zdravstvenem letovanju. Med obiskom so potekale ustvarjalne delavnice pod vodstvom družine Dobovšek. Otroci so spoznali osnove lončarske obrti in ustvarili čudovite izdelke. Gostje so se v nadaljevanju sprehodili tudi do morja in si ogledali t.i. čarobni gozdiček.

Podžupan Smole je po obisku pohvalil dobro organiziranost letovanja, pomemben pa je nasmeh na otroških obrazih. Med otroci je kar nekaj takih, ki so morje videli prvič, zato velja pohvaliti vse, ki pomagajo Območnemu združenju Rdečega križa Grosuplje pri organizaciji letovanja. Prijetno presenečen je bil tudi nad novo posejanimi drevesi, ki jih je kompleks dobil ob 60-letnici delovanja. Pohvalil je tudi infrastrukturne izboljšave (kotlovnica, kopalnice, demonstracijska kuhinja,…) ter tudi take bolj inovativne novosti, kot je čarobni gozdiček. Ob zaključku je podžupan še dodal, da bo Občina Ivančna Gorica še naprej podpirala tovrstne aktivnosti.

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …