Domov / Lokalno / HARMONIKA JE ŽE TRINAJSTIČ ZAPELA V SOBRAČAH

HARMONIKA JE ŽE TRINAJSTIČ ZAPELA V SOBRAČAH

V nedeljo popoldan, 7. avgusta 2016, je v Sobračah, potekalo že 13. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev, ki ga je pripravilo tamkajšnje Prostovoljno gasilsko društvo Sobrače. Vse zbrane je nagovorila predsednica PGD Sobrače Helena Adamlje in vsem tekmovalcem zaželela veliko uspehov. Letošnjega srečanja harmonikarjev se je udeležilo 22 tekmovalcev, med njimi so bila tri dekleta.

Mladi in stari mojstri igranja na frajtonarico so nastopili v štirih starostnih kategorijah. Kako je kdo raztegnil meh, je spremljala tričlanska strokovna komisija v sestavi Marjan Zupanc, Robert Kohek in Jure Pečjak.

Med najmlajšimi v kategoriji do 13 let se je najbolje odrezala Danaja Grebenc, drugi je bil Matic Jeraj, tretji pa Gašper Štajnar. V skupini od 13 do 19 let je bil najboljši Grega Skubic, za njim sta se uvrstila Žan Kostanjevec in Primož Gnidovec. V skupini od 19 do 35 let je zmagala Ines Slobodnik, sledil ji je Simon Jere. V skupini nad 35 let je zmagal Alojz Murgelj, drugi je bil Jožef Fajdiga, tretji pa Zlatko Mohorič.

Podeljen je bil tudi pokal Sobrače oziroma nagrada občinstva, ki ga je prejel domačin Andraž Mostar. Po tekmovanju je sledil uradni prevzem gasilskega vozila Renault Master Combi GVM-1, nadaljevalo pa z družabnim srečanjem in tekmovanjem v vlečenju vrvi.

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …