Domov / Lokalno / JANEZ ZUPANČIČ DR. MED., ČASTNI PREDSEDNIK RK SVIŠ IVANČNA GORICA

JANEZ ZUPANČIČ DR. MED., ČASTNI PREDSEDNIK RK SVIŠ IVANČNA GORICA

V sredo, 10. avgusta, je bil v prostorih Gostilne pri Obrščaku na Muljavi slavnostni dogodek podelitve plakete Častnega predsednika RK SVIŠ Ivančna Gorica, dolgoletnemu predsedniku kluba, Janezu Zupančiču, dr. med. Na slavnostni večerji so bili zbrani Zupančičevi najtesnejši dolgoletni klubski sodelavci, najvidnejši podporniki in sponzorji kluba ter tudi sedanji predstavniki kluba.

V uvodu je Marjan Potokar, novi predsednik rokometnega kluba, predstavil Zupančičevo pot v času od ustanovitve kluba leta 1990, pa do današnjih dni ter uspehe, ki jih je klub beležil v času njegovega vodenja (6 sezon nastopanja v 1. ligi, organizacija meddržavne članske tekme v dvorani v Ivančni Gorici, dva nastopa na finalnem turnirju v pokalnem tekmovanju, nastop v superpokalu, …). Vse to in še kaj je razlog, da so na Zboru članov kluba, 19. 11. 2015, sprejeli odločitev o podelitvi častnega naziva – Častni predsednik RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Zbrane je v odsotnosti župana Dušana Strnada, nagovoril podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole, ki je dejal: »Živimo v časih, ki nas navdaja z mešanimi občutki. Stare vrednote se izgubljajo, nove pa ne izpolnijo pričakovanj in nas puščajo prazne. Včasih je imelo veljavo delo v korist skupnosti, pomoč drugemu je bila pred osebnimi koristmi, ljudje so se medsebojno poznali in spoštovali, otroke smo vzgajali v smislu nove boljše družbe. In Janez Zupančič prav gotovo pooseblja vse te vrednote. S svojo prizadevnostjo in trudom je omogočil delovanje kluba, ki je dosegel lepe rezultate. Skupaj s sodelavci je na takšen način omogočil številnim generacijam, da lahko še dodatno razvijajo svoje talente in potenciale ter se skozi druženje z vrstniki izoblikujejo v športnike, tekmovalce in predvsem odgovorne mlade ljudi, ki so navajeni s trdim delom dosegati svoje cilje. Tako je pripomogel tudi k razvoju okolja v katerem živi in dela. Občina je ta trud in prispevek prepoznala in se mu iskreno zahvaljuje za vse. Tudi osebno sem ga spoznal kot toplega in prijaznega človeka zato mu želim vse dobro in čestitam ob imenovanju za častnega predsednika«, je še dodal Smole.

Vsem prisotnim se je zahvalil tudi slavljenec, ki je dejal, da mu je bilo prijetno sodelovati s tako zrelimi osebami. Poudaril je pomen timskega dela in zastavljanja ambicioznih ciljev, ki so nujni. Vsi načrti so bili odlično izpeljani. V takšnem okolju, kjer vsak ve kaj mu je naloga in odgovornost, tudi uspehi ne izostanejo. Klubu tudi v prihodnje želi, da nadaljuje po zastavljeni poti.

Na plaketo, ki jo je oblikoval naš občan ter konceptni vodja in avtor vidne podobe blagovne znamke »Prijetno domače« Robert Kuhar, so zapisali:
»Za uspešno in požrtvovalno vodenje kluba v obdobju v katerem je klub zabeležil največje tekmovalne uspehe v zgodovini rokometa v Občini Ivančna Gorica. Z osebnim delom, pozitivnim delovanjem, prizadevanjem in ugledom je pripomogel k vidnemu uspehu in napredku ter razvoju RK SVIŠ Ivančna Gorica«.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …