Domov / Lokalno / KOLIŠČARSKI DAN

KOLIŠČARSKI DAN

Območje kolišč na Igu je bilo leta 2011 uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine. Društvo Fran Govekar Ig s projektom V deželi koliščarjev že vrsto let oživlja to prazgodovinsko dediščino Ljubljanskega barja.
V soboto, 20. avgusta vas vabijo na Koliščarski dan, ki bo potekal od 10.00 do 18.00 v dolini Drage (pri ribniku Rakovnik). Pester celodnevni program poleg delavnic vključuje arheološka predavanja, predstavitev zakladov Ljubljanskega barja, gledališko predstavo po motivih Bobrov in še marsikaj.
Letošnji Koliščarski dan bo v znamenju kulinarike in metalurgije, seveda pa ne bodo manjkale tudi druge zanimive teme. Postanite koliščar za en dan ter se preizkusite v številnih tematskih delavnicah – arheološko izkustvenih, naravoslovnih ter ustvarjalnih delavnicah in igrah. Si predstavljate, kako so koliščarji pripravljali hrano in katera živila so poznali? Kaj pa, kako so iz bakrove rude pridobivali baker in iz njega izdelovali orodje? Vse to boste izvedeli, če nas obiščete 20. avgusta na Koliščarskem dnevu! Prireditev je primerna za družine in obiskovalce vseh starosti.

Več informacij na: vdezelikoliscarjev in na FB-strani: facebook vdezelikoliscarjev

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …